....

ΕΠΙΚΗΡΥΞΗ, ΑΛΛΑ…

Του Θανάση Νικολαΐδη

ΤΟΥΣ επικήρυξαν! ‘Ήταν χρέος τους…ιερό. Για τη ζωή και για την αρτιμέλειά τους-στόχο του Χριστόδουλου. Τον άφησαν να το σκάσει, ψάχνουν στα τυφλά(;) κι εμείς πληρώνουμε. Ως φορολογούμενοι και εκτός πεδίου βολής «τρομοκρατών».

ΕΔΩΣΑΝ και πάλι τον αγώνα τους και δείχνει να έπεισαν μερίδα ελλήνων. Με τη φανατίλα επί παντός του…τρομοκρατικού, πολλοί πίστεψαν πως κινδυνεύει ο μεροκαματιάρης στο χώρο δουλειάς του και ο τσομπάνος της στάνης. Οι υπόλοιποι (έλληνες της καχυποψίας) αποκωδικοποίησαν τις προθέσεις της Πολιτείας και των πολιτικών, με τον αντιτρομοκρατικό τους μένος που έγινε νόμος σκληρός και αδυσώπητος.

ΑΥΤΟΙ με τη φρουρά τους, ο κοσμάκης αφύλαχτος κι απέναντι(;) ο…Χριστόδουλος. Με τον επιλεκτικό του στόχο, αλλά και με «παράπλευρες απώλειες». Ο δολοφόνος επέστρεψε στον τόπο του εγκλήματος και ξανάρπαξε το ντουφέκι. Με «συνεργάτες» και για τη «δόξα» του τρομοκράτη, με τη φιλοδοξία για παγκόσμια προβολή.

ΤΟΥΣ επικήρυξαν (και καλά έκαναν-δεν είναι τόσο σύνηθες), ωστόσο, τα μετρητά στον πιθανό πληροφοριοδότη δεν θα βαρύνουν τη τσέπη τους. Εμείς θα τα πληρώσουμε ως φορολογούμενοι. Για την ασφάλειά τους με τους χωροφύλακες ξοπίσω σε (προεκλογικές) εξόδους, λες κι είναι η έδρα τους το ζόρι μας, η καριέρα τους και όνειρό μας, και η έγνοια τους δικιά μας έγνοια.

ΔΕΝ στέργουμε να τους φυλάμε με δικά μας λεφτά. Αν νιώθουν ανασφάλεια να προσλάβουν ιδιώτες αστυνομικούς. Να παραγγείλουν πανοπλίες. Κι αν δεν τους «περισσεύουν»; Να παραιτηθούν! Μη δίνουν στόχο με τα πλούτη τους και οι μεγαλομιζαδόροι με τη λεία τους αφανέρωτη.

ΩΣΤΟΣΟ, τους βλέπεις να τα δίνουν όλα καυγαδίζοντας στη βουλή, να συνδιαλέγονται (μυστικά) διακομματικά πριν αλλάξουν «ιδεολογικό» χώρο, αλλά η έδρα κολλητή στην…έδρα τους. Και οι (μεγαλο)μιζαδόροι των εξοπλισμών…σφήγκες πού τα κρύβουν.

«ΔΙΑ ταύτα», λοιπόν, μη χαραμίζουν τηλεοπτικές ώρες τα (μεγαλο)κάναλά τους. Ο μέσος έλληνας δεν «τσιμπάει», δεν τσιμπιέται, δεν αντιδρά. Να κόψουν ένα κοντύλι απ’ το μισθό τους αντί να αυξάνουν τη φρουρά τους (με δικά μας λεφτά). Να ρίξουν τον οβολό τους στο ταμείο της «επικήρυξης», να σημάνουν «λήξη» και ν’ αφήσουν την αστυνομία στην υπηρεσία του πολίτη.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments