....

ΕΠΕΙΓΟΝ ΣΗΜΑ ΔΟΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΓΕΝ (VIDEO)

 

 

 

Το τουρκικό ΓΕΝ έστειλε σήμα ετοιμότητας μετάβασης όλων των τουρκικών πλοίων στο Αιγαίο. Εφόσον απαιτηθεί θα μεταφερθούν ταχύτατα τα πολεμικά πλοία και υποβρύχια που βρίσκονται εκτός χώρας σε ΝΑΤΟϊκές και άλλες διεθνείς αποστολές σε Λίβανο, Κόλπο Αντεν κτλ στο ελληνικό Αρχιπέλαγος, αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ.

Όλως τυχαίως σήμερα με προκλητικό πρωτοσέλιδο τίτλο η Hürriıyet, σχολιάζοντας την ελληνική άσκηση το Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο τονίζει πως έρχεται πολεμική κρίση στο Αιγαίο και πως η Τουρκία δεν θα αφήσει αναπάντητη την ελληνική πλευρά να επισημοποιήσει την ένωση της ελληνικής ΑΟΖ με την κυπριακή.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, η Ελλάδα έχει κλείσει με δικές της ασκήσεις πολλά κομβικά σημεία στο Αιγαίο για την Τουρκία, με προφανή την πρόθεση να αποκλείσει την Τουρκία από την ελεύθερη διέλευση των πλοίων της στην περιοχή.

Επισημαίνουμε ότι διενεργείται παράλληλα η διεθνής αεροπορική άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ-2018 πάνω από τον ουρανό του Αιγαίου , στο οποίο δεν πετάει ούτε τουρκικός «γλάρος».

Πριν λίγο η τουρκική Haberler αναφέρει ότι σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού γενικού επιτελείου , το τουρκικό πολεμικό ναυτικό έχει σε «σχετική  κοντινή ακτίνα βολής» αρκετά πολεμικά πλοία , υποβρύχια , αεροσκάφη ΑΦΝΣ , τα οποία εφόσον «απαιτηθεί» θα έρθουν εσπευσμένα στο Αιγαίο πέλαγος το οποίο έχει «κλείσει» ρεζερβέ το ελληνικό ΠΝ.

Οι Τούρκοι διεξάγουν την ίδια στιγμή ναυτική άσκηση η οποία είναι σε εξέλιξη στο Αιγαίο με την χρήση αεροσκαφών εναέριας επιτήρησης , ελικοπτέρων και φυσικά πολεμικών πλοίων σε διεθνή εναέριο χώρο και ύδατα ενώ έχουν σε ετοιμότητα την Ταξιαρχία πεζοναυτών στην Φώκαια .

Παράλληλα με ειδική ανακοίνωση του επιτελείου στην Άγκυρα  αναφέρονται οι «εξωτερικές» δραστηριότητες του  τουρκικού πολεμικού ναυτικού  στο  πεδίο αποτροπής της τρομοκρατίας και των παράνομων δραστηριοτήτων με πολεμικά πλοία  στη Μαύρη Θάλασσα,  στα τουρκικά στενά, στην Κύπρο , στον Κόλπο του Άντεν και την Ιταλία τα οποία σε περίπτωση «κλιμάκωσης» με την Ελλάδα θα σπεύσουν όπως αφήνει να εννοηθεί το τουρκικό ΓΕΝ ταχέως  στο ελληνικό Αρχιπέλαγος  .

Στο Αιγαίο πραγματοποιείται η τουρκική ναυτική τακτική άσκηση εντός του πεδίου εφαρμογής με τη συμμετοχή δύο αποβατικών σκαφών και τεσσάρων ναρκαλιευτικών τονίζοντας ότι παράλληλα ασκούνται «στην ανατολική Μεσόγειο, τουρκικά πλοία έχοντας επίγνωση της κατάστασης της  ασφάλειας της ναυσιπλοΐας και των δικαιωμάτων θαλάσσιας δικαιοδοσίας της χώρας  με την επιχείρηση « Ασπίδα Μεσογείου» ( Κύπρο) .

Τουρκικές κορβέτες , περιπολικά πλοία και  δύο υποβρύχια  εκτελούν στρατιωτική αναγνώριση και επιτήρηση εισόδου-εξόδου  απαγορευμένων όπλων και υλικών κοντά στον Λίβανο .

Στην άσκηση «MANTA-18»  στην Ιταλία συμμετέχει το υποβρύχιο TCG  PREVEZE, η Φρεγάτα TCG Gaziantep,  ένα αεροσκάφος ναυτικής περιπολίας τα οποία αφορούν την  Μόνιμη Ναυτική ομάδα εργασίας-2  του ΝΑΤΟ..

Επίσης το πολεμικό πλοίο TCG Gelibolu περιπολεί στον Κόλπο του Άντεν, σε αποστολή προστασίας κατά της θαλάσσιας πειρατείας με σκοπό την ομαλή  διεξαγωγή του παγκόσμιου θαλάσσιου εμπορίου .

Αυτά όλα τα πλοία σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα μπορούν να βρίσκονται στο Αιγαίο εφόσον διαταχθούν γι αυτό και τα αναφέρει το τουρκικό επιτελείο ναυτικού μέσω ειδικής ανακοίνωσης.

Όλα δείχνουν ότι οι νέο-οθωμανοί «βλέπουν» ότι η Ελλάδα με την βοήθεια των ΗΠΑ και του Ισραήλ ετοιμάζεται να αντιδράσει στο φυσικό της πεδίο το οποίο είναι το Αιγαίο εναντίον του τουρκικού στόλου …που σίγουρα «φοβάται» το ένδοξο ελληνικό πολεμικό ναυτικό εκ παραδόσεως .

Το άσχημο όμως είναι ότι οι Τούρκοι δημοσιογράφοι  προεξοφλούν πολεμική αναμέτρηση σε αυτή την θαλάσσια περιοχή , ίσως γιατί έχουν «έγκυρες πληροφορίες»  από το Σαράι του Ερντογάν που ορέγεται τα 18 , 128, και όσα τέλος πάντων νησιά του «λείπουν» από την συλλογή του .

Μόνο που τα νησιά αυτά είναι ελληνικά εδώ και 4000 χρόνια και δεν πρόκειται να δοθούν σε κανέναν με την απάντηση μας να είναι δυναμική και κυρίως αποτελεσματική στο «πολεμικό ναυτικό των Αγαρηνών» του Τούρκου σουλτάνου.     

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments