....

ΈΝΤΟΝΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΜΕ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΙ ΧΑΛΑΖΙ: ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΕ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ-ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΑΝ ΔΡΟΜΟΙ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΑ

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία που πλήττει τη χώρα. Αγροτικές καλλιέργειες καταστράφηκαν σε Τρίκαλα, Λιβαδειά και Αργολίδα.

Τρίκαλα

Το χαλάζι στα Τρίκαλα ήταν σε μέγεθος καρυδιού και συνοδευόταν από πολύ ισχυρούς άνεμους. Αποτέλεσμα των ακραίων καιρικών φαινομένων ήταν η διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε τέσσερα χωριά. Το χαλάζι ήταν τόσο μεγάλο που έσπασε και παρμπρίζ από αυτοκίνητα, ενώ πλημμύρισαν σπίτια και δρόμοι από την ένταση του φαινομένου. Παράλληλα έχουν καταστραφεί αγροτικές καλλιέργειες καρπουζιών και από πεπόνια, ενώ εκείνες του καλαμποκιού καταστράφηκαν στο 100. Λόγω της διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος έχουν προκληθεί καταστροφές και σε κτηνοτροφικές μονάδες.
Οι κάτοικοι δήλωσαν, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ότι έχουν να συναντήσουν τέτοια ακραία καιρικά φαινόμενα πολλά χρόνια.

Λιβαδειά

Αγροτικές περιοχές της Λιβαδειάς αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα, καθώς σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αγροτών 10.000 στρέμματα με καλλιέργειας βαμβακιού, τριφυλλιού, ακτινίδιου και φυτικών ελιών έχουν καταστραφεί ολοκληρωτικά. Οι ισχυρότατοι άνεμοι ξερίζωσαν δέντρα και έριξαν 5 κολόνες της ΔΕΗ στις αγροτικές εκτάσεις που επλήγησαν από την κακοκαιρία.

Οι αγρότες και παραγωγοί της περιοχής μιλούν για ολοκληρωτική καταστροφή και καλούν την Πολιτεία για βοήθεια. Στο κέντρο της πόλης τα πράγματα έχουν εξομαλυνθεί πια.





Αργολίδα

Ζημιές στη παραγωγή στο φυτικό κεφάλαιο, εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών συστημάτων κα θερμοκήπια μετρούν οι παραγωγοί και αγρότες του αργολικού πεδίου, μετά το καταστροφικό πέρασμα της χαλαζόπτωσης. Η καταστροφή είναι εκτεταμένη στη παραγωγή προϊόντων σε βερίκοκα, ροδάκινα και εσπεριδοειδή, αλλά και στο φυτικό κεφάλαιο.


 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments