....

ΕΝΩΣΗ ΝΟΣΟΚ. ΙΑΤΡΩΝ ΠΕΛΛΑΣ : ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ 3ης ΥΠΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΝΩΣΗΣ

Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας

O.E.N.G.E. Federation of Hospital Doctors of Greece

Αθήνα 22 Μαρτίου 2024

Α.Π:13723

 

ΠΡΟΣ:

  • ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ, κ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΑΔΩΝΙ
  • ΤΗΝ ΑΝΑΠΛ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ, κ. ΑΓΑΠΗΔΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ
  • ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ, κ. ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ ΜΑΡΙΟ
  • ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ 3ης ΥΠΕ
  • ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Γ.Ν ΠΕΛΛΑΣ – ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ
  • ΜΕΛΗ Γ.Σ ΟΕΝΓΕ
  • ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΕΝΩΣΕΩΝ
  • ΦΟΡΕΙΣ
  • ΜΜΕ

 

 

 

Είναι γνωστό το απαράδεκτο καθεστώς των αναγκαστικών μετακινήσεων γιατρών, με αποφάσεις των διοικήσεων Υγειονομικών Περιφερειών και νοσοκομείων, οι οποίοι κάνουν έναν αγώνα δρόμου από νοσοκομεία και κέντρα υγείας σε άλλες δομές υγείας, για να συγκαλυφθούν τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τμήματα και κλινικές των νοσοκομείων του δημόσιου συστήματος υγείας.

Οι χρόνιες ελλείψεις είναι γνωστές, νοσοκομεία με κουτσουρεμένους οργανισμούς, τμήματα και κλινικές με χρόνια υποστελέχωση και προσλήψεις με το σταγονόμετρο. Δεν μπορεί να αποτελεί μόνιμη επωδό των διοικήσεων η επίκληση έκτακτων αναγκών για την δικαιολόγηση των αναγκαστικών μετακινήσεων, όταν είναι γνωστό ότι τα περισσότερα τμήματα στα νοσοκομεία της περιφέρειας λειτουργούν με βαριά υποστελέχωση ή στην καλύτερη περίπτωση με στελέχωση στα όρια της ασφάλειας, με αποτέλεσμα η παραμικρή μεταβολή στη δύναμη του τμήματος να οδηγεί σε εφημεριακή και λειτουργική κατάρρευση.

Χαρακτηριστική περίπτωση αποτελεί η νέα απόφαση του Διοικητή της 3ης ΥΠΕ (14316/21-3-2024) που μετακινεί αναγκαστικά επτά (7) γιατρούς νοσοκομείων και κέντρων υγείας της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας στην Παιδιατρική κλινική του Γ.Ν. Πτολεμαΐδας, που καταρρέει από την έλλειψη προσωπικού. Η απόφαση αυτή, εκτός των άλλων, αποδιοργανώνει τη λειτουργία των τμημάτων στα οποία υπάγονται οι μετακινούμενοι, τα οποία λειτουργούν επίσης οριακά.

Με την τελευταία όμως απόφασή της, η Διοίκηση της 3ης ΥΠΕ προχωράει ακόμα παραπέρα παραβιάζοντας συνειδητά ακόμα και αυτές τις διατάξεις του άρθρου 14 του νόμου 1264/82, που προστατεύουν και διευκολύνουν την συνδικαλιστική δράση. Σε μία περίοδο που είναι σε εξέλιξη οι δυναμικές κινητοποιήσεις των γιατρών των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας της Πέλλας, οι οποίοι εδώ και αρκετές εβδομάδες εναντιώνονται και αρνούνται τις αλλεπάλληλες αποφάσεις της διοίκησης της 3ης ΥΠΕ, αποφασίζουν την μετακίνηση και του προέδρου του Δ.Σ της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας. Η στόχευση της διοίκησης της 3ης ΥΠΕ είναι σαφής. Μετακινώντας τον πρόεδρο της ΕΝΙΠ από το εφημεριακό πρόγραμμα της Παιδιατρικής κλινικής του νοσοκομείου Γιαννιτσών στην Πτολεμαΐδα, επιδιώκει με διοικητική εντολή να υποτάξει τους εκπροσώπους και τα συνδικαλιστικά όργανα των νοσοκομειακών γιατρών, αποσκοπώντας μάλιστα στον παραδειγματισμό των υπόλοιπων συναδέλφων.

Καταγγέλλουμε την προσπάθεια υπονόμευσης της συνδικαλιστικής δράσης από τη διοίκηση της 3ης ΥΠΕ.

Απαιτούμε:

  • Να σταματήσουν οι αναγκαστικές μετακινήσεις, να ανακληθούν όλες οι αποφάσεις για αναγκαστική μετακίνηση που είναι σε ισχύ και να επιστρέψουν οι γιατροί που έχουν μετακινηθεί στις δομές όπου εργάζονται!
  • Μαζικές προσλήψεις προσωπικού με βάση τις σύγχρονες υγειονομικές ανάγκες του λαού.

Καλούμε την ΑΔΕΔΥ να καταδικάσει την απαράδεκτη ενέργεια του διοικητή της 3ης ΥΠΕ.

 

https://www.tastv.gr/sites/default/files/images/2024-03-22_213834.jpg

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments