....

EΝΩΣΗ ΚΟΝΣΕΡΒΟΠΟΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ: ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Οι μέρες που διανύουμε είναι κρίσιμες. Οι αποφάσεις που θα ληφθούν, επηρεάζουν και θα επηρεάσουν την οικονομία και τη ζωή στη χώρα μας τις επόμενες δεκαετίες,

τη ζωή των επόμενων γενιών. Ευθύνη όλων να σκεφτούμε και να επιλέξουμε με νηφαλιότητα και όχι εν βρασμώ τον καλύτερο τρόπο για να εξασφαλίσουμε το μέλλον του τόπου μας.

Η Ελλάδα αποτελεί την 1η δύναμη παγκοσμίως στις εξαγωγές κομπόστας. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στα ελληνικά κονσερβοποιεία να φέρνουν κάθε χρόνο στη χώρα μας συνάλλαγμα αξίας περίπου 400.000.000 ευρώ. Να προσφέρουν εισόδημα σε 15.000 αγροτικές οικογένειες, σε 2.000 μόνιμους εργαζόμενους, σε 10.000 εποχικούς εργαζόμενους.

Η Ευρώπη ήταν και παραμένει η μεγαλύτερη αγορά για τα προϊόντα μας, όπου κατευθύνεται περισσότερο από το 70% των εξαγωγών μας. Ο ευρωπαίος καταναλωτής είναι αυτός που αναγνωρίζει την ποιότητα, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των ροδακίνων μας.  Η Ευρωπαϊκή προέλευσή τους αποτελεί και το εφαλτήριο για την κατάκτηση των άλλων αγορών. Διασφαλίζει στα μάτια των καταναλωτών όλου του κόσμου την ποιότητα και την υπεροχή τους απέναντι στον ανταγωνισμό. Είναι το χαρτί που τα βάζει στις αγορές. Το ευρώ, το ισχυρό μας νόμισμα, είναι αυτό που δίνει αξία στις παραγωγές μας. Έξω από την Ευρώπη, ο δυναμισμός και η εξωστρέφεια των επιχειρήσεών μας θα μειωθούν δραματικά. Η ίδια η επιβίωσή τους θα βρεθεί σε κίνδυνο.   

Η ΈΝΩΣΗ ΚΟΝΣΕΡΒΟΠΟΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ απευθύνει σήμερα έκκληση προς όλες τις πλευρές να διασφαλίσουν για την επόμενη ημέρα στη χώρα το ελάχιστο: παραμονή στο Ευρώ, παραμονή στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments