....

«ΕΜΦΥΛΙΟΣ» ΞΕΣΠΑΣΕ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΖΑΕΦ

 

 

Ισχυρά εμπόδια από την αντιπολίτευση και δη το εθνικιστικό κόμμα VMRO, συναντά ο Σκοπιανός πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ, στην προσπάθεια για εξάλειψη της αλυτρωτικής πολιτικής της ΠΓΔΜ έναντι της Ελλάδας. Η αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας δεν είδε με καλό «μάτι» τα όσα συμφώνησε ο Ζάεφ με τον Τσίπρα στο Νταβός και κυρίως τις δεσμεύσεις του πρώτου για αλλαγή στα ονόματα αεροδρομίων και αυτοκινητόδρομων, ως ένδειξε καλής θέλησης προς την Ελλάδα.

Το εθνικιστικό κόμμα VRMO, εξέδωσε μια σκληρή ανακοίνωση κατά του Ζόραν Ζάεφ, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν γνωρίζουμε αν οι εξαγγελίες του Ζόραν Ζάεφ για μετονομασία του αεροδρομίου και του αυτοκινητοδρόμου αποτελούν μέρος κάποιας ευρύτερης στρατηγικής, για την οποία η κοινή γνώμη δεν έχει ενημερωθεί, ή αν πρόκειται για μονομερές βήμα της παρούσας κυβέρνησης της χώρας.

Δεν διακρίνουμε αλυτρωτισμό στα υφιστάμενα ονόματα του αεροδρομίου και του αυτοκινητοδρόμου, που ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι θα αλλάξει. Οι Μακεδόνες πολίτες στη συνέντευξη τύπου άκουσαν πολλά πράγματα, δεν άκουσαν όμως τίνος κράτος είναι Πρωθυπουργός, όπως δεν άκουσαν σε ποια γλώσσα μιλάει ή σε ποιόν λαό ανήκει».

Για όσους παρακολουθούν στενά τις πολιτικές διεργασίες στα Σκόπια, με αφορμή τις διαβουλεύσεις για το όνομα, δεν εκπλήσσονται από τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ούτε, ασφαλώς, και ο Ζόραν Ζάεφ που τόνισε προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ότι δύσκολα θα επιτύχει να αναθεωρήσει το σύνταγμα και να εξαλείψει τα αλυτρωτικά στοιχεία, μιας και δεν έχει τη συναίνεση στο εσωτερικό.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments