....

ΕΚΤΑΚΤΟ – ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΟΚ: Η ΡΩΣΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΠΩΣ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ ΔΙΑΥΛΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΤΩΝ ΗΠΑ

Εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας δήλωσε ότι το Πεντάγωνο ειδοποιήθηκε πως η λειτουργία του διαύλου επικοινωνίας των ένοπλων δυνάμεων της Ρωσίας με αυτές των ΗΠΑ, ο οποίος έχει στόχο να αποφεύγονται αθέλητες συγκρούσεις των αεροσκαφών τους στον εναέριο χώρο της Συρίας, θα κλείσει.

 

Tην πληροφορία μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax και το Sputnik.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών φέρεται να δήλωσε πως η απόφαση έρχεται μετά την επίθεση στη Συρία με εντολή του Τραμπ και ότι η Μόσχα αναστέλλει τη συμφωνία με τις ΗΠΑ που απέτρεπε ενδεχόμενο θερμών επεισοδίων και χρησιμοποιούνταν για την ασφάλεια των πτήσεων.

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο που υπογράφηκε από τη Ρωσία όταν ξεκίνησε την αεροπορική εκστρατεία στη Συρία το Σεπτέμβριο του 2015, Ρωσία και ΗΠΑ προχωρούσαν σε ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με τις πτήσεις τους προς αποφυγή εμπλοκής των μαχητικών τους στον εναέριο χώρο της Συρίας.

 

Ο δίαυλος επικοινωνίας χρησιμοποιήθηκε σύμφωνα με πληροφορίες, και την Πέμπτη το βράδυ προκειμένου οι ΗΠΑ να ενημερώσουν τη Ρωσία σχετικά με τον βομβαρδισμό στη Συρία.

Μερικές ώρες νωρίτερα, οι Ηνωμένες Πολιτείες δήλωσαν πως επιθυμούν να συνεχισθεί ο διάλογος με την Ρωσία όσον αφορά την ασφάλεια των πτήσεων στον εναέριο χώρο της Συρίας. Την δήλωση έκανε στο ρωσικό πρακτορείο Tass, η επίσημη εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Αμύνης αντισυνταγματάρχης Μισέλ Μπαλντανζά, σχολιάζοντας ενδεχόμενη απόφαση της Ρωσίας να αναστείλει τη συμφωνία. «Το υπουργείο Αμύνης επιθυμεί να συνεχιστεί ο διάλογος μέσω του διαύλου επικοινωνίας για την ασφάλεια των πτήσεων», δήλωσε χαρακτηριστικά η Μισέλ Μπαλντανζά.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments