....

ΈΚΠΤΩΣΗ ΦΟΡΟΥ ΈΩΣ 2.100 ΕΥΡΩ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ ΜΕ ΧΑΜΗΛΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ

 

 

Έκπτωση φόρου δικαιούνται συγκεκριμένες κατηγορίες αγροτών για τη φορολογική δήλωση που θα κληθούν να υποβάλλουν το επόμενο διάστημα. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά η έκπτωση αυτή θα υπολογίζεται ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση του κάθε φορολογουμένου αγρότη και θα κυμαίνεται από 1.900 ευρώ για τον άγαμο έως 2.100 ευρώ για τους έχοντες τρία παιδιά και άνω.

Ειδικότερα, ο φόρος που προκύπτει σύμφωνα με την κλίμακα φορολογίας του εισοδήματος από μισθωτή εργασία και συντάξεις μειώνεται κατά το ποσό των 1.900 ευρώ για τον φορολογούμενο χωρίς εξαρτώμενα τέκνα, όταν το φορολογητέο εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες και συντάξεις δεν υπερβαίνει το ποσό των 20.000 ευρώ. Η μείωση του φόρου για τις υπόλοιπες κατηγορίες ανέρχεται:

α) Σε 1.950 ευρώ για τον φορολογούμενο με 1 εξαρτώμενο τέκνο.

β) Σε 2.000 ευρώ για 2 εξαρτώμενα τέκνα.

γ) Σε 2.100 ευρώ για 3 εξαρτώμενα τέκνα και άνω.

Εάν το ποσό του φόρου είναι μικρότερο των ποσών αυτών, η μείωση του φόρου περιορίζεται στο ποσό του αναλογούντος φόρου. Για φορολογητέο εισόδημα το οποίο υπερβαίνει το ποσό των 20.000ευρώ, το ποσό της μείωσης μειώνεται κατά 10 ευρώ ανά 1.000 ευρώ του φορολογητέου εισοδήματος.

Υποβολή δήλωσης

Να σημειωθεί ότι υποχρεωτικά μέσω διαδικτύου θα υποβληθούν και φέτος οι φορολογικές δηλώσεις από όλους όσοι έχουν κλείσει μέχρι και τις 31-12-2017 το 18ο έτος της ηλικίας τους, εφόσον έχουν να δηλώσουν οποιουδήποτε ύψους πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα.

Αντίθετα, απαλλάσσονται οι φορολογούμενοι που ακόμα και εάν έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, δεν απέκτησαν πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα κατά τη διάρκεια του 2017. Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι υποχρεωμένοι να υποβάλουν δήλωση όσοι το 2017 δεν είχαν καθόλου εισοδήματα ούτε περιουσιακά στοιχεία που να αποτελούν τεκμήρια εφόσον ήταν φιλοξενούμενοι.

Για την ηλεκτρονική υποβολή της δήλωσης ο φορολογούμενος πρέπει να εισέλθει, μέσω του Διαδικτύου, στη σχετική ηλεκτρονική εφαρμογή που είναι διαθέσιμη στον λογαριασμό που έχει στο σύστημα Taxisnet, στην ιστοσελίδα της ΔΗΛΕΔ, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.aade.gr. Για την είσοδο στην εφαρμογή απαιτείται η πληκτρολόγηση των κωδικών πρόσβασης.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments