....

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΖΗΣΗ : ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΔΥΟ ΝΕΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2023

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΖΗΣΗ |
ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΠΟΛΗ |
GUY BURGEL |
 

 




GUY BURGEL

Να σώσουμε τον πλανήτη πόλη
Σκέψεις και όνειρα για μια βιώσιμη πόλη


Μάρη Λαυρεντιάδου
Επιμέλεια – Μετάφραση


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Η πόλη αντιμετωπίζει σήμερα μια βαθιά κρίση. Ίσως την μεγαλύτερη στην ιστορία της. Κλιματική αλλαγή, οικονομική και κοινωνική κρίση, τρομοκρατικές απειλές και νέες πανδημίες. Σε όλα αυτά έχουμε σήμερα και έναν πόλεμο στην Ευρώπη ενώ θεωρούσαμε ότι η πολεμική απειλή στην ήπειρό μας δεν υπάρχει πια. Έτσι, έρχεται πάλι στο προσκήνιο μια παλιά εχθρότητα για την αστικοποίηση. Οι μεγάλες πόλεις χρεώνονται όλα τα κακά, όλες τις αδυναμίες, τις παθογένειες και τα αδιέξοδα κοινωνικών ομάδων και ατόμων, παρόλο που ιστορικά όλοι αποδεχόμαστε ότι οι πόλεις και ιδιαίτερα οι ευρωπαϊκές πόλεις ταυτίζονται με τη δημιουργικότητα και την ανθεκτικότητα.
Ο Guy Burgel, υπερασπίζεται και αναδεικνύει τις επιτυχίες και τις προκλήσεις της πόλης. Αναπτύσσει τις σκέψεις του με στόχο να αποκαταστήσει τα γεγονότα, να ανατρέψει τις λαθεμένες προσεγγίσεις, να υπερασπιστεί τον τρόπο ζωής στις μεγαλουπόλεις. Απαντά με πειστικό τρόπο σε όσους αμφισβητούν τον αστικό τρόπο ζωής. Προτείνει λύσεις για να επιστρέψουν οι πολίτες στις πόλεις, για να αποκτήσει η πόλη την αξία που της ταιριάζει.
ISBN 978-960-02-4146-4, Σχήμα 14x21, Σελίδες 106, Τιμή: €7,00 (δεν συμπερ. 6% ΦΠΑ), Βάρος: 180gr., Έκδοση Αθήνα 2023
 
O συγγραφέας
O Guy Burgel είναι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Paris Nanterre όπου έχει ιδρύσει το Εργαστήριο Αστικής Γεωγραφίας και έχει θεμελιώσει τη συλλογή συγκριτικών μελετών Villes en Parallèle (Παράλληλες Πόλεις, έως τώρα 50 τεύχη). Είναι συγγραφέας 25 βιβλίων. Οι τελευταίες του εκδόσεις είναι: Questions urbaines (Ερωτήματα για την πόλη), Editions de l’Aube, 2017, Un demi-siècle d’urbanisation dans la région lyonnaise 1962-2010 (Μισός αιώνας αστικοποίησης στην περιοχή της Λυών), PUCA, 2017, Géographie Urbaine (Αστική Γεωγραφία), Hachette, 2020, Sauver la planète ville, plaidoyer pour une ville durable et désirable (Να σώσουμε τον πλανήτη πόλη. Σκέψεις και όνειρα για μια βιώσιμη πόλη), Archicity, 2022. Πρόσφατα, επιμελήθηκε τον συλλογικό τόμο Ville et Covid, un mariage de raisons (Πόλεις και Covid, ένα πάντρεμα λόγων), Karthala, 2021. Είναι πολύ γνωστός στην Ελλάδα όπου ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του (Αθήνα, η ανάπτυξη μιας μεσογειακής πρωτεύουσας, Εξάντας, 1976, Η νεοελληνική πόλη, Εξάντας, 1989, Η Ελλάδα μπροστά στην τρίτη χιλιετία, Πάντειον, 2001, Η σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη από τον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο έως σήμερα, Πλέθρον, 2007, Η επιστροφή της πόλης, Παπαζήση, 2008). Ο Guy Burgel είναι μέλος της γαλλικής Ακαδημίας Αρχιτεκτονικής και επίτιμος διδάκτορας του ΕΜΠ.

 

 

 

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΖΗΣΗ |
ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΑΚΟΠΟΥΛΟΣ |
ΟΙ ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ / ΔΡΑΜΑ
ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ |





 




ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Οι ψηφιακές τεχνολογίες
για το θέατρο/δράμα στην εκπαίδευση

Ο υποστηρικτικός ρόλος των ψηφιακών μέσων στην έρευνα και στην πράξη

ΣΕΙΡΑ: ΘΕΑΤΡΙΚΟΙ ΤΟΠΟΙ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Το βιβλίο αυτό εξετάζει το θεωρητικό υπόβαθρο και τις παιδαγωγικές προσεγγίσεις που αφορούν την ενσωμάτωση των ψηφιακών μέσων στη θεατρική/δραματική εκπαίδευση, σε μια προσπάθεια να προσφέρει μια ολοκληρωμένη κατανόηση του τρόπου με τον οποίο οι ψηφιακές τεχνολογίες μπορούν να ενισχύσουν τη θεατρική εκπαίδευση, επεκτείνοντας τις διδακτικές δυνατότητες των εκπαιδευτικών Θεατρικής Αγωγής και βελτιώνοντας τη μαθησιακή εμπειρία των μαθητών. Μεταξύ των άλλων παρουσιάζει καινοτόμες και βέλτιστες πρακτικές και μελέτες περίπτωσης, καταδεικνύοντας τρόπους εφαρμογής και ενσωμάτωσης των ψηφιακών τεχνολογιών στη θεατρική εκπαίδευση, εμβαθύνοντας σε έννοιες όπως η ψηφιακή αφήγηση, το διαδραστικό βίντεο, η εικονική πραγματικότητα και άλλες, αναδεικνύοντας πόρους, ψηφιακά εργαλεία κι εφαρμογές, αλλά και το θεωρητικό υπόβαθρο για την πρακτική εφαρμογή τους σε εκπαιδευτικά περιβάλλοντα.
Απευθύνεται σε εν ενεργεία εκπαιδευτικούς Θεατρικής Αγωγής και απόφοιτους τμημάτων Θεατρικών Σπουδών της χώρας, που επιθυμούν να διδάξουν στην εκπαίδευση, σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές και φοιτήτριες, σε θεατροπαιδαγωγούς καθηγητές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που διδάσκουν το μάθημα αυτό, ως υλικό θεωρητικής θεμελίωσης και παιδαγωγικής αξιοποίησης των ψηφιακών τεχνολογιών στη διδακτική του Θεάτρου, αλλά και σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που εντάσσουν και αξιοποιούν συχνά βιωματικές θεατρικές δράσεις και δρώμενα στον παιδαγωγικό σχεδιασμό και την εκπαιδευτική διαδικασία των γνωστικών τους αντικειμένων. Τέλος, στους δυνητικούς αναγνώστες που δείχνουν εξ ίσου ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αγάπη για το θέατρο και τις ψηφιακές τεχνολογίες.
ISBN 978-960-02-4103-7, Σχήμα 14x21, Σελίδες 246, Τιμή: €16,00 (δεν συμπερ. 6% ΦΠΑ), Βάρος: 321gr, Αθήνα 2023

ΚΩΔΙΚΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΟΝ ΕΥΔΟΞΟ: 122083222
 
O συγγραφέας
O Βασίλης Ζακόπουλος σπούδασε Παιδαγωγικές επιστήμες και ειδικεύτηκε στις Τεχνολογίες της Πληροφορίας και Επικοινωνίας (Τ.Π.Ε.) στην εκπαίδευση, αποκτώντας μεταπτυχιακό (M.A., 1996) και διδακτορικό δίπλωμα (Ph.D., 2001) από το University of Reading στη Μεγάλη Βρετανία. Έχει εργαστεί στην Α/θμια εκπαίδευση, (έξι χρόνια ως Διευθυντής σχολικής μονάδας), στην Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. 2003-06 ως Επιστημονικός Συνεργάτης, στο Ε.Α.Π. από το 2020 έως σήμερα ως Καθηγητής-Σύμβουλος της Θεματικής Ενότητας «ΤΠΕ στην Εκπαίδευση: online learning και e-learning». Από το 2019 διδάσκει το μάθημα Θέατρο και ψηφιακές τεχνολογίες στην εκπαίδευση στην κατεύθυνση «Διδακτική του Θεάτρου» του Π.Μ.Σ. «Ελληνικό και Παγκόσμιο Θέατρο: Δραματουργία, Παράσταση, Εκπαίδευση» και το μάθημα Μεθοδολογία Έρευνας στη Θεατρολογία του ίδιου Π.Μ.Σ., του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Ε.Κ.Π.Α. Είναι μόνιμο μέλος Ε.ΔΙ.Π. στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής όπου διδάσκει τα μαθήματα Επιχειρησιακή Πληροφορική και Μεθοδολογία Έρευνας. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την ενσωμάτωση και αξιοποίηση των Τ.Π.Ε. στην εκπαίδευση, το Θέατρο και τις ψηφιακές τεχνολογίες στην εκπαίδευση, e-learning, online και blended learning και τη Μεθοδολογία Έρευνας. Έχει συμμετάσχει με ανακοινώσεις και δημοσιεύσεις άρθρων σε πολλά ελληνικά και διεθνή επιστημονικά συνέδρια και ακαδημαϊκά περιοδικά.

 

Σχόλια - Facebook Comments