....

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ ΒΕΜΠΟ. ΚΑΛΛΙΠΟΛΗ, 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016



      Μπροστά στη προτομή της Σοφίας Βέμπο, στην Καλλίπολη πραγματοποιήθηκε όπως κάθε χρόνο στις 27 Οκτωβρίου, εκδήλωση προς τιμή της «Τραγουδίστριας της Νίκης» και το ηρώων του ’40.
    Η εκδήλωση οργανώθηκε με επιτυχία από το Δήμο Σκύδρας, το Σύλλογο Ανατολικοθρακιωτών Ν. Πέλλας, το Μορφωτικό Εκπολιτιστικό Σύλλογο Καλλίπολης και το Δημοτικό Σχολείο Καλλίπολης «Σοφία Βέμπο».
    Την σεμνή αυτή τελετή τίμησαν με την παρουσία τους η Δήμαρχος Σκύδρας, Κατερίνα Ιγνατιάδου, οι βουλευτές, Γιώργος Καρασμάνης και Γιάννης Σαχινίδης, η Περιφεριακή Σύμβουλος, Μαρία Ζωγράφου, ο πρώην βουλευτής, Ιορδάνης Τζαμτζής, εκπρόσωπος της ΙΙ Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού, οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Σκύδρας Μαρία Γιακαμόζη, Μιχάλης Λαουντός και Χρήστος Μακρίδης, άλλοι επίσημοι και εκπρόσωποι φορέων και φυσικά πλήθος κόσμου.


    Ομιλία με θέμα τη ζωή και τη προσφορά της Σοφίας Βέμπο έβγαλε ο δάσκαλος Αποστολίδης Γεώργιος εκ μέρους της Κατερίνας Πετρίδου, προσωπικής φίλης της Σοφίας Βέμπο.
    Ιδιαίτερο χρώμα στην εκδήλωση έδωσαν η φιλαρμονική του Δήμου Σκύδρρας και οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου που τραγούδησαν τραγούδια της Σ. Βέμπο και απήγγειλαν ποιήματα προς τιμή της που έγραψε ο συντοπίτης μας Μπάμπης Παρασίδης ο οποίος ήταν παρών.

10/30/16

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments