....

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΣΤΟ ΜΟΥΧΑΡΕΜ ΧΑΝΙ

mouxarem_xani

 

 

 

 

Εκδηλώσεις για την επέτειο της μάχης του «Μουχαρέμ-Χάνι»

Στις εκδηλώσεις για την επέτειο της μάχης του «Μουχαρέμ-Χάνι» παραβρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με επικεφαλείς τους Θεοδόση Κωνσταντινίδη υποψήφιο Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέκο Ουγγρίνο υποψήφιο Αντπεριφερειάρχη Πέλλας, Μιχάλη Φουνταλή, υποψήφιο Δήμαρχο Έδεσσας, Μάνο Κανάκη, υποψήφιο Δήμαρχο Σκύδρας, Νίκο Φτίκα, υποψήφιο Δήμαρχο Αλμωπίας.

 

Ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης χαιρετίζοντας την εκδήλωση ανέφερε:

 

σχετικά με την επέτειο «Η μάχη του Μπουχαρεμ Χάνι με την ανατίναξη στις 6 Αυγούστου 1944 , της γερμανικής αμαξοστοιχίας από το 30ο Σύνταγμα του Ελληνικού Απελευθερωτικού Στρατού, του θρυλικού ΕΛΑΣ, αποτελεί μια από τις ηρωικές στιγμές της εποποιίας της Εθνικής Αντίστασης , του εθνικοαπελευθερωτικου αγώνα του λαού μας ενάντια στην τριπλή κατοχή 1940-45. Αυτό το πνεύμα της αντίστασης, αυτή η ηρωική αντίσταση που καταγράφτηκε στα ευρωπαϊκά χρονικά ως μια από τις μεγαλύτερες αντίστασης στους κατακτητές είχε εμπνευστή και κύριο αιμοδότη το ΚΚΕ » 

για τις σημερινές συνθήκες «Εμείς ως ΚΚΕ όπως τότε έτσι και σήμερα σαλπίζουμε στις νέες συνθήκες το μήνυμα της Λαϊκής Συσπείρωσης , το μήνυμα της αντεπίθεσης , το μήνυμα της ρήξης, το μήνυμα της ανατροπής της εξουσίας των μονοπωλίων .

Δεν αγνοούμε τους συσχετισμούς δε λέμε ότι οι συσχετισμοί είναι τέτοιοι που μπορεί να πραγματοποιηθεί άμεσα ή να πραγματοποιηθεί τώρα , όμως για σκεφτείτε το 1940 οι συσχετισμοί ήταν καλύτεροι; Τι θα γινότανε αν δε σαλπίζαμε και τότε το πνεύμα της αντίστασης;»

σχετικά με την κατάσταση που βιώνουν τα λαϊκά στρώματα « Όπως όλοι γνωρίζεται η αντιλαϊκή πολιτική δεν έχει τέλος. Εμείς ως ΚΚΕ και ως υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης που στηριζόμαστε από το ΚΚΕ, λέμε ότι δεν πρέπει να υποταχτούμε σ’ αυτή τη λογική της συνεχούς, της επί πολλά χρόνια λιτότητας, που καταδικάζει στην φτώχια και την εξαθλίωση τα λαϊκά στρώματα. Έχει δυνατότητα σήμερα ο Ελληνικός λαός, αν συσπειρωθεί και επιλέξει το δρόμο της αντίστασης και όχι το δρόμο της υποταγής, να έχει κατακτήσεις. Να εμποδίσει σε πρώτη φάση τη λήψη ακόμα σκληρότερων μέτρων. Ένα τέτοιο μήνυμα, ένα τέτοιο σάλπισμα στέλνουμε σήμερα και τις μέρες αυτές με τις κινητοποιήσεις που ετοιμάζονται στις 23 Σεπτέμβρη που σκοπό και στόχο έχουνε να βάλουνε φραγή στα προβλεπόμενα άμεσα σκληρότερα μέτρα που αφορούνε την αύξηση των τιμών σε λαϊκά προϊόντα, σε προϊόντα διατροφής κ.α. Να μην αυξηθεί το πετρέλαιο, ο ΦΠΑ στα είδη μαζικής κατανάλωση και μια σειρά άλλα μέτρα . Μπορούμε να στείλουμε ένα μήνυμα ισχυρό στις 23 του Σεπτέμβρη με τα συλλαλητήρια που οργανώνονται από τις μετωπικές οργανώσεις των εργατών το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΥ, την ΠΑΣΕΒΕ, το ΜΑΣ , την ΟΓΕ. » .

για τις εκλογές « Στις 7 του Νοέμβρη γίνονται οι εκλογές για τα λεγόμενα τοπικά όργανα περιφέρειες και δήμους σε όλη τη χώρα. Οι εκλογές είναι βαθιά πολιτικές δεν είναι τοπικού χαρακτήρα, γιατί και τα τοπικά προβλήματα έχουν την αντανάκλαση τους στην γενική πολιτική. Βαδίζοντας στην κάλπη πρέπει με καθαρό μυαλό να έχουμε υπόψη μας το εξής :όλοι εμείς που θα ψηφίσουμε ωφεληθήκαμε τα τελευταία χρόνια από την ακολουθούμενη πολιτική στο τοπικό και στο κεντρικό πολιτικό επίπεδο; Δηλαδή ανεβήκανε οι συντάξεις στο τελευταίο χρονικό διάστημα ή κοπήκανε; Ανεβήκανε οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων ή κοπήκανε ; Κοπήκανε δώρα και επιδόματα ; Γιατί;

Δεν είναι ανάγκη βαδίζοντας προς την κάλπη να συμφωνήσετε σε όλα και να συμφωνήσουν όλοι οι ψηφοφόροι σε όλα με τη Λαϊκή Συσπείρωση, όμως να σκεφτούνε το εξής: ότι αν ψηφίσουν τους υποψήφιους των κόμματων που κυβέρνησαν αυτό θα εκληφθεί ως επιβράβευση των πολιτικών τους μέχρι τώρα στο κεντρικό πολιτικό πεδίο και στο χώρο της Αυτοδιοίκησης και θα συνεχίσουνε στην ίδια ρότα, στον ίδιο ρυθμό.

Υπάρχει δυνατότητα να βάλουμε μια τελεία στις 7 του Νοέμβρη και να πούμε υπερψηφίζοντας τους συνδυασμούς της Λαϊκής Συσπείρωσης, ότι από εδώ και πέρα συσπειρωνόμαστε, αγωνιζόμαστε, αλλάζουμε συσχετισμούς και προχωράμε.»      

 

Το Γραφείο Τύπου

Σχόλια - Facebook Comments