....

ΈΚΑΝΕ ΤΟΝ ... ΠΕΘΑΜΕΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ

 

 

 

 

Οι υπάλληλοι, θέλοντας να ελέγξουν τη γνησιότητα της βεβαίωσης του γιατρού, προσπάθησαν να επικοινωνήσουν μαζί του και τότε ανακάλυψαν ότι είχε πεθάνει.
                                   
                                        



Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων κάθισαν χθες δύο αδέρφια με την κατηγορία χρήσης πλαστών εγγράφων, καθώς έτσι κατάφεραν να εκδώσουν πιστοποιητικό θανάτου του ενός εκ των δύο.

Η περίεργη αυτή υπόθεση έγινε γνωστή το Σεπτέμβριο του 2009, όταν ο ένας αδερφός μετέβη στο Ληξιαρχείο Καλαμάτας προκειμένου να λάβει τη βεβαίωση του γιατρού που ο ίδιος είχε προσκομίσει και αποδείκνυε ότι ο αδερφός του είναι νεκρός, ενώ χάρη σε αυτή είχε λάβει και το πιστοποιητικό θανάτου. Αυτή, όμως, η επίσκεψη έβαλε σε σκέψεις τους υπαλλήλους της Υπηρεσίας, αφού πολύ σπάνια συγγενείς αναζητούν την εν λόγω βεβαίωση.

Έτσι οι υπάλληλοι, θέλοντας να ελέγξουν τη γνησιότητα της βεβαίωσης του γιατρού, προσπάθησαν να  επικοινωνήσουν μαζί του και τότε ανακάλυψαν ότι είχε πεθάνει. Αυτή η μακάβρια ανακάλυψη ήταν αρκετή για να οδηγήσει τα δύο αδέρφια στα χέρια των Αρχών και έτσι χθες να δικαστούν.
Το δάνειο στην τράπεζα

Πρώτος απολογήθηκε ο κατηγορούμενος που είχε δηλωθεί ως νεκρός. Όπως υποστήριξε, δεν είχε σκηνοθετήσει την υπόθεση, αλλά όταν ταξίδευε προς την Κάτω Αχαγιά άγνωστος τον προσέγγισε γιατί τον είδε να κλαίει και προσφέρθηκε να τον βοηθήσει έναντι ανταλλάγματος. Η βοήθεια (την οποία ο κατηγορούμενος στην αρχή δεν ήξερε) θα του επέτρεπε να πάρει παράταση στην καταβολή των δόσεων που όφειλε σε τράπεζα για δάνειο ύψους 128.000 ευρώ. Αφού, λοιπόν, ο άγνωστος έδωσε στον κατηγορούμενο τη βεβαίωση θανάτου από γιατρό της Πάτρας, εκείνος με τη σειρά του κατάφερε να πείσει τον αδερφό του να μεταβεί στο Ληξιαρχείο Καλαμάτας και να δηλώσει το θάνατό του, λαμβάνοντας πιστοποιητικό θανάτου.

Η τράπεζα, όμως, για να δεχθεί το θάνατο του οφειλέτη ζήτησε τη βεβαίωση του γιατρού, που είχε, όμως, κατατεθεί στο Ληξιαρχείο και έτσι η απάτη έφτασε στη δικαιοσύνη.

Από την πλευρά του, ο δεύτερος κατηγορούμενος είπε ότι γνώριζε τι σκόπευε να κάνει ο αδερφός του και διαφωνούσε, αλλά αυτός τον πίεζε να πάει στο Ληξιαρχείο, κι έτσι βρήκε τον μπελά του, όπως σχολίασε.
Τελικά, το δικαστήριο αποφάσισε να τους αναγνωρίσει το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου και τους καταδίκασε σε 5 έτη φυλάκισης με αναστολή υπό επιτήρηση.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments