....

ΕΙΣ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΝ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΤΟΥ π. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΓΙΑΛΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΟΥ ΑΓ. ΤΡΥΦΩΝΟΣ ΚΟΥΦΑΛΙΩΝ (PHOTOS)

 

 

Την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ λειτούργησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Τρύφωνος Κουφαλίων. Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος χειροτόνησε πρεσβύτερο τον διάκονο Κωνσταντίνο Γιαλατζόπουλο, ο οποίος υπηρετούσε στον Ι. Ναό Αγ. Δημητρίου Εδέσσης.
 
Στον σύντομο λόγο του πριν την έναρξη της χειροτονίας ο π. Κωνσταντίνος εξέφρασε την χαρά και την συγκίνησή του καθώς και την δοξολογία και ευχαριστία του προς τον Τριαδικό Θεό. Ευχαρίστησε επίσης τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Εδέσσης, τον Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως και πνευματικό του πατέρα Αρχιμ. Στέφανο Δέβρελη καθώς και όλα τα πρόσωπα, κληρικούς και λαϊκούς, τα οποία τον ενίσχυσαν και τον συνόδευσαν στην κατά Θεόν πορεία της ζωής του.
Απευθυνόμενος στον χειροτονούμενο ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε την μεγάλη απόσταση του πρώτου από τον δεύτερο βαθμό της Ιερωσύνης. Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, ο διάκονος μεταφέρει τα Τίμια Δώρα, αλλά ο ιερεύς τελεί τον καθαγιασμό τους. Ο ιερεύς κατευθύνει τον λαό και συνδέεται μαζί του. Προέτρεψε επίσης τον χειροτονούμενο να υπηρετεί με όλες τις δυνάμεις της ψυχής του το έργο της σωτηρίας των ανθρώπων και του συνέστησε να είναι προσεκτικός στις σχέσεις του με όλους τους ανθρώπους αλλά και γενικά προσεκτικός στην ζωή του, ώστε να μην δημιουργηθούν ποτέ εμπόδια στην ιερωσύνη του. Ευχήθηκε τέλος ο Θεός να του δίνει χάρη και δύναμη, προκειμένου να εκπληρώσει επάξια την αποστολή που του εμπιστεύθηκε δια του χαρίσματος της ιερωσύνης.
 
Στην πανηγυρική θεία λειτουργία μετείχαν πολυάριθμοι κληρικοί της Ι. Μητροπόλεως και εκτός αυτής, ενώ στον κατάμεστο ιερό ναό εκτός από τους κατοίκους των Κουφαλίων μετέβησαν πολλοί πιστοί από την Ν. Πέλλα και την Έδεσσα. Παρέστησαν επίσης οι Δήμαρχοι Χαλκηδόνας και Πέλλας και άλλοι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φορέων.
Ο π. Κωνσταντίνος χειροτονήθηκε διάκονος από τον Σεβ. Μητροπολίτη Εδέσσης κ. Ιωήλ τον Ιανουάριο του 2017. Είναι έγγαμος και έχει ένα παιδί. θα υπηρετεί στο εξής ως εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Τρύφωνος Κουφαλίων, έχοντας ως συνεφημέριο τον Προϊστάμενο του ναού και Αρχιερατικό Επίτροπο Κουφαλίων, π. Αναστάσιο Τζίκα.
 

--
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΕΔΕΣΣΗΣ ΠΕΛΛΗΣ ΚΑΙ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

 

 





 
 


 



 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments