....

ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΕΝΟ ΤΟ ΧΙΟΝΙΣΜΕΝΟ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΔΕΣΣΑΣ

Πολλά και έντονα τα παράπονα των κατοίκων των ορεινών χωριών κατά του Δήμου Έδεσσας για την μη λήψη μέτρων εκχιονισμού των δρόμων στα χωριά Βρυττά, Νησί, Καρυδιά και Άρνισσα. Μετά την τελευταία χιονόπτωση όλο το επαρχιακό δίκτυο στα παραπάνω χωριά έχει γίνει πολύ επικίνδυνο για τους πεζούς και τους οδηγούς!

Τα παράπονα των κατοίκων επικεντρώνονται και  ως προς το γεγονός ότι σε κάθε χιονόπτωση ο Δήμος Έδεσσας έχει σε προτεραιότητα μόνο το επαρχιακό δίκτυο προς τον Νέο και Π. Άγιο Αθανάσιο και για αυτό υπήρξε και η παρακάτω σχετική επιστολή προς τον κάθε αρμόδιο…

Είναι λογικό ο Δήμος να δίνει μάχες για να κρατήσει καθαρό το οδικό δίκτυο προς τον Παλαιό οικισμό του Αγίου Αθανασίου και του Χιονιδρομικού κέντρου Καιμακτσαλάν, χωρίς, όπως φαίνεται, τον πλήρη αποχιονισμο, αφού συνέχεια έχουμε κρούσματα ατυχημάτων. Το πρόβλημα είναι πως οι πολίτες του δήμου που πληρώνουν αδρά τα δημοτικά τέλη, λόγω της χιονόπωτησης οι κάτοικοι εγκλωβίσστηκαν στα σπίτια τους με το φόβο οτι εάν βγουν πεζοί ή με αυτ/τα μπορεί να πάθουν κάποιο ατύχημα. Συγκεκριμένα, χθες, ημέρα Φώτων στην Άρνισσα, λόγω του παγετού και της χιονόπτωσης η εκκλησία ήταν άδεια, ο αγιασμός των υδάτων στην Λίμνη Βεγορίτιδα έγινε με πλειοψηφία τους τουρίστες και το παραδοσιακό έθιμο που αναβιώνει κάθε χρόνο ο ΜΕΣΝΑ να είναι αποδεκατισμενο και για όλα αυτά φταίει κάποιος! Δεν ξέρω ποιος! Ο εργολάβος; οι εντολές από τους τοπικούς άρχοντες; η περιφέρεια; Κάντε επιτέλους κάτι! Στο ίδιο έργο θεατές κάθε χρόνο!

 

Φωτογραφίες από την Άρνισσα

Φωτογραφίες από το επαρχιακό δίκτυο προς Νησί Βρυττά.

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments