....

EΔΕΣΣΑΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΣΤΟΝ ΑΠΟΗΧΟ ΤΩΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΝΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ»

Με επιτυχία και εξαιρετική απήχηση στο κοινό έπεσε η αυλαία του έργου «Κόκκαλα» που ανέβηκε από τη νεοσύστατη Νεανική Σκηνή του Εδεσσαϊκού Θεάτρου, την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016.

Τόσο οι έφηβοι πρωταγωνιστές με την φρεσκάδα και τον αυθορμητισμό τους όσο και η ευρηματική και σπιρτόζικη σκηνοθετική άποψη της Ηρώς Γεωργίου, προσέφεραν στο κοινό μια αξέχαστη και ιδιαίτερα συγκινητική θεατρική εμπειρία. Τις πρωινές παραστάσεις παρακολούθησαν μαθητές του 1ου και 2ου ΓΕΛ Έδεσσας και σύσσωμο το 2ο Γυμνάσιο Έδεσσας, ενώ την επίσημη πρεμιέρα της Τετάρτης 14 Δεκέμβρη, τίμησαν με την παρουσία τους ο Διοικητής της ΙΙ Μ/Κ Μεραρχίας Πεζικού Υποστράτηγος κος Γλυμής Δημήτριος, ο Δήμαρχος Έδεσσας κος Δημήτρης Γιάννου, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Ωδείου Δήμου Έδεσσας κος Μιλτιάδης Κασσάρας. ο Πρόεδρος του συλλόγου Ποντίων Έδεσσας «Άγιος Θεόδωρος Γαβράς» κος Πέτρος Κριαρίδης, η Πρόεδρος του συλλόγου Ηπειρωτών Έδεσσας «Απειρωτάν» κα Κωνσταντίνα Πλιούτα και η Πρόεδρος του συλλόγου Εδεσσαίων Καλλιτεχνών «Απελλής» κα Μαρία Σέξτου. Στην τελευταία έκτακτη παράσταση της Κυριακής, μεταξύ άλλων το παρόν έδωσαν μέλη της θεατρικής ομάδας του συλλόγου Καρκινοπαθών Έδεσσας και περιχώρων συνοδευόμενα από την Πρόεδρο του συλλόγου κα Δανάη Τριγωνάκη.

Τα φώτα έσβησαν όμως ο κύκλος της Θεατρικής ομάδας είναι αέναος και συνεχίζει… Αυτή η ομάδα αποπνέει δυναμισμό, και μας επιφυλάσσει πολλές ακόμα συγκινήσεις στο μέλλον! Συγκεντρώνει θετική ενέργεια, αγάπη και προπορεύεται για να συνεχίσει δυναμικά, για καινούργιες περιπέτειες και καινούργιες παραστάσεις! Ο συγγραφέας του έργου κος Ανδρέας Φλουράκης, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν κατάφερε να παραβρεθεί στην επίσημη πρεμιέρα, οι συντελεστές όμως της παραγωγής θα έχουν την ευκαιρία να βρεθούν μαζί του καθώς το Δ.Σ. του Εδεσσαϊκού Θεάτρου δρομολογεί τον προγραμματισμό παραστάσεων σε σκηνή της Αθήνας, κατόπιν πρόσκλησης του ιδίου.

Η Διοίκηση του Εδεσσαϊκού Θεάτρου ευχαριστεί το Διευθυντή της Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας κο Κών/νο Κούγκα, τους χορηγούς, τα ΜΜΕ, τους θεατές για την ιδιαίτερα συγκινητική και ζεστή υποδοχή της Νεανικής Σκηνής καθώς και όλους όσοι συνέβαλαν στην παραγωγή.

 

 

 

 

«Θερμή υποδοχή των παιδιών του Θεατρικού Εργαστηρίου»

 

Η καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Εδεσσαϊκού Θεάτρου, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 18 Δεκεμβρίου 2016. Ξωτικά και τάρανδοι, το κέφι και η ζωντάνια των μικρών παιδιών του Θεατρικού Εργαστηρίου, πλημμύρισαν την αίθουσα εκδηλώσεων της Π.Ε. Πέλλας και κέρδισαν το χειροκρότημα των θεατών ενώ το παρόν έδωσε και ο Αη-Βασίλης που πρόσφερε αναμνηστικά δώρα στα παιδιά.

Η σκυτάλη πέρασε στο εφηβικό τμήμα που παρουσίασε χοροθέατρο εμπνευσμένο από τον «Καρυοθραύστη» κλέβοντας τις εντυπώσεις τόσο με τη χαρισματικότητα των πρωταγωνιστών όσο και με τα κοστούμια εποχής. Η παρέα των εφήβων, θα παρουσιάσει το ίδιο δρώμενο, την ερχόμενη Παρασκευή 23 Δεκέμβρη 2016 και ώρα 12.30 το μεσημέρι, στη Χριστουγεννιάτικη γιορτή των υπαλλήλων του Διοικητηρίου.

Το Θεατρικό Εργαστήρι θα παύσει τη λειτουργία του κατά τη διάρκεια των εορτών και θα υποδεχτεί και πάλι τα μέλη του αλλά και νέα μέλη που επιθυμούν να εγγραφούν και να συμμετέχουν στις δράσεις του, την Κυριακή 8 Γενάρη 2017 στις 3 το μεσημέρι

Η Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Εδεσσαϊκού Θεάτρου, εντάχθηκε στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων της ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Ε. και του Δήμου Έδεσσας όπως και η Χριστουγεννιάτικη γιορτή με τίτλο «Ήθη κι έθιμα της καθ’ ημάς Ανατολής»του συλλόγου Ποντίων Έδεσσας «Ο Άγιος Θεόδωρος Γαβράς» την προηγούμενη ημέρα, όπου το Εδεσσαϊκό Θέατρο συνέβαλε με τεχνική υποστήριξη στην επιτυχία της εκδήλωσης.

Τεχνική υποστήριξη το Εδεσσαϊκό Θέατρο παρείχε επίσης στη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του γυμναστηρίου της κας Αλεξίας Μαυροπούλου Academy Fitness Club (Κυριακή 18/12/2016) καθώς και στη Χριστουγεννιάτικη γιορτή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πέλλας (Τετάρτη 21/12/2016)

 

 

«Γνωριμία με τον μαέστρο Ευθύμη Μαυρίδη»

 

Τη Δευτέρα 19/12/2016 το Εδεσσαϊκό Θέατρο επιμελήθηκε τη σκηνογραφία της μουσικής παράστασης «Βραδιά Όπερας και Μιούζικαλ» που διοργανώθηκε από τη ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Ε. και το Ώδείο Δήμου Έδεσσας και πραγματοποιήθηκε στο Παρθεναγωγείο. Το αναγνωρισμένο πανελληνίως φωνητικό σύνολο «de profundis» του αρχιμουσικού Ευθύμη Μαυρίδη, παρέσυρε το κοινό σε ένα μαγικό μελωδικό ταξίδι.

Το Εδεσσαϊκό Θέατρο θα έχει τη χαρά και την τιμή να συνεργαστεί με τον διακεκριμένο μαέστρο καθώς ο κος Μαυρίδης θα είναι ένας εκ των πρωταγωνιστών της οπερέτας «Ο Βαφτιστικός». Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Ώδείου Δήμου Έδεσσας κος Μιλτιάδης Κασσάρας έκανε τις συστάσεις μεταξύ της Προέδρου του Εδεσσαϊκού Θεάτρου κας Δέσποινας Οτουντζίδου με την οποία συνεργάζονται αυτό το διάστημα καθώς έχουν αναλάβει από κοινού την επιμέλεια της παραγωγής, και του μαέστρου. Εκείνη με τη σειρά της σύστησε τα μέλη της θεατρικής ομάδας που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση στον συμπρωταγωνιστή τους κο Ευθύμη Μαυρίδη και ακολούθησε συζήτηση σε φιλικό κλίμα.

«Ευχές από το Δ.Σ. του Εδεσσαϊκού Θεάτρου»

 

«Η ανταπόκριση των φίλων του θεάτρου, μας δίνει μεγάλη ικανοποίηση και χαρά και μας γεμίζει με αισιοδοξία ώστε να προχωρήσουμε δυνατά. Επιπλέον η ανταπόκριση αυτή επιφορτίζει το Εδεσσαϊκό Θέατρο με ευθύνη για να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας και να διευρύνουμε το καλλιτεχνικό μας πεδίο. Με βαθιά αίσθηση της θεσμικής μας ευθύνης, υποσχόμαστε να προσφέρουμε και να προάγουμε τον πολιτισμό μέσα από τις δράσεις του συλλόγου μας, τιμώντας τη λαμπρή 37χρονη πορεία και φήμη που μας κληροδότησαν οι ιδρυτές του.» τόνισε η Πρόεδρος του Δ.Σ. κα Δέσποινα Οτουντζίδου»

Το Δ.Σ. του Εδεσσαϊκού Θεάτρου εύχεται στα μέλη, στους φίλους του συλλόγου και στο θεατρόφιλο κοινό, καλή και δημιουργική χρονιά, γεμάτη αγάπη και χαρά.

 

 

 

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments