....

EDESSA SPRING FESTIVAL “ΑΝΘΕΣΤΗΡΙΑ” 25-26-27 Μαΐου 2018 (VIDEO)

 

 

Και φέτος η άνοιξη στην Έδεσσα γλιστρώντας από τα δροσερά νερά των ποταμών, έρχεται να αναστατώσει, να κεντρίσει και να ευχαριστήσει όλες τις αισθήσεις μας με ένα τριήμερο γλέντι χρωμάτων, ήχων, γεύσεων. Πριν 70 χρόνια τα Ανθεστήρια ήταν η μοναδική μεγάλη γιορτή της πόλης, ένας ύμνος στην πολύχρωμη φύση της Έδεσσας και της Άνοιξης.
Σήμερα ο επισκέπτης μπορεί να ακολουθήσει την «μουσική των νερών» με μια διαδρομή που ακολουθεί την ροή του ποταμού με μελωδούς και μουσικούς της πόλης, να επισκεφθεί εκθέσεις φωτογραφίας, να συμμετέχει σε οικολογικές δράσεις για το περιβάλλον και την ανακύκλωση, να γευθεί τα φρέσκα φρούτα του τόπου, να γνωρίσει την Εδεσσαϊκή νόστιμη κουζίνα, μέσα από παραδοσιακούς ήχους και χορούς αλλά και θεματικές εκδηλώσεις που δένουν το χθες με το σήμερα. Να χορέψει, να διασκεδάσει πετώντας χρώματα της Άνοιξης στην μεγάλη «Γιορτή των Χρωμάτων» με μουσικές στο μεγάλο υπαίθριο χώρο των μικρών Καταρρακτών.
Η γιορτή ολοκληρώνεται με μια μεγαλειώδη και εντυπωσιακή παρέλαση αρμάτων και λουλουδιών με τη συμμετοχή μουσικών και χορευτικών συλλόγων. Ένα πάντρεμα παραδοσιακού και σύγχρονου ήχου, μια πανδαισία χρωμάτων με χιλιάδες θεατές να γεμίζουν το πεζοδρομημένο κέντρο της πόλης και να παρακολουθούν εντυπωσιασμένοι.
Φέτος το ραντεβού με την Άνοιξη είναι στις 25-26-27 Μαΐου 2018 στην Έδεσσα την πόλη των νερών και των λουλουδιών.
 
Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments