....

ΕΔΕΣΣΑ ΠΑΣΧΑ 2018 : «Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ - «ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!» (VIDEO PHOTOS)

 

 

 

Μεγάλο Σάββατο στην Έδεσσα, 7 Απριλίου 2018 σε κλίμα ευλάβειας και βαθειάς κατάνυξης οι πιστοί προσήλθαν στον Ιερό Ναό Αγίας Σκέπης για να παρακολουθήσει την Ακολουθία της Ανάστασης του Θεανθρώπου.  

Στις 23.40' εψάλη το  «Δεῦτε λάβετε φῶς ἐκ τοῦ ἀνεσπέρου φωτὸς καὶ δοξάσατε Χριστὸν, τὸν ἀναστάντα ἐκ νεκρῶν» και οι πιστοί μοιράστηκαν το Άγιο Φως από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας με πλειάδα ιερέων και ψαλτών.

Με την συνοδεία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Έδεσσας και στρατιωτικού αγήματος της ΙΙας Μεραρχίας η πομπή κατευθύνθηκε με τους επισήμους και τον κόσμο στην πλατεία Ελευθερίας η οποία ήταν ασφικτικά γμεάτη με κόσμο..

Εμείς ήμασταν με την κάμερά μας και σας παρουσιάζουμε παρακάτω στιγμιότυπα .

Η Ανάσταση του Χριστού συμβολίζει τη συντριπτική νίκη της αιώνιας ζωής κόντρα στο θάνατο. Δέκα λεπτά πριν Εν συνεχεία, διαβάστηκε η περικοπή του Ευαγγελιστή Μάρκου που περιγράφει την εικόνα του αδειανού τάφου του Ιησού, με τη Μαρία τη Μαγδαληνή και τις Μυροφόρες να σαστίζουν μπροστά στον λευκοντυμένο νεαρό άγγελο που τους απαντά: «Μὴ ἐκθαμβεῖσθε· ᾿Ιησοῦν ζητεῖτε τὸν Ναζαρηνὸν τὸν ἐσταυρωμένον· ἠγέρθη, οὐκ ἔστιν ὧδε· ἴδε ὁ τόπος ὅπου ἔθηκαν αὐτόν».

 

Χρόνια Πολλά και ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ σε όλους και ιδιαίτερα σε εσάς τους αναγνώστες της ιστοσλείδας μας..

 

IMG_5010 IMG_5011 IMG_5013 IMG_5038 IMG_5041 IMG_5049 IMG_5063 IMG_5985 IMG_5990 IMG_5994

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments