....

ΕΔΕΣΣΑ : ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΚΚΕ ΕΔΕΣΣΑΣ

 

Μικρή Αποδείχτηκε η αίθουσα του Πολιτιστικού κέντρου στην παρουσίαση του Ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης

 

Στην κατάμεστη αίθουσα του πολιτιστικού κέντρου στην Έδεσσα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου η παρουσίαση των θέσεων και του Ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης Έδεσσας- Βεγορίτιδας.

 

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν αντιπροσωπεία υποψηφίων στη περιφέρεια με επικεφαλής τον Σωτήρη Αβραμόπουλο υποψήφιο περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας. Επίσης παρευρέθηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Σκύδρας με τη Λαϊκή Συσπείρωση Γιάννης Σουμελίδης καθώς και αντιπροσωπεία της Τομεακής Επιτροπής Πέλλας του ΚΚΕ.


Την εκδήλωση άνοιξε και συντόνισε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης και υποψήφιος Δήμαρχος Έδεσσας, Λυτρίδης Νίκος. Ενώ τον λόγο πήρε επίσης για σύντομο χαιρετισμό, ο Σωτήρης Αβραμόπουλος αναπτύσσοντας πτυχές των θέσεων της Λαϊκής Συσπείρωσης για τα ζητήματα της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Στη συνέχεια ο λόγος δόθηκε για παρεμβάσεις σε υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους.

Μίλησαν οι:

 

  • Πέτκος Θεόδωρος εκπαιδευτικός μέλος του ΣΕΠΕ Ηρακλείου «Δομίνικος Θεοτοκόπουλος», με παρέμβαση για ζητήματα στον τομέα της παιδείας και της σχολικής στέγης.

 

  • Φράγκου Μπέττυ εκπαιδευτικός, υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων Π.Ε. Πέλλας, μίλησε για τις θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης σε πολιτισμό - χώρους πρασίνου - πολιτιστική κληρονομιά - τουρισμό.

 

  • Κεσίσογλου Γιώργος εργάτης σε βιομηχανία τροφίμων, μέλος Συνδικάτου Τροφίμων-Ποτών Ημαθίας Πέλλας, διαιτητής, αναπτύσσοντας τις θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης για τον αθλητισμό.

 

  • Σταλίκας Νικόλαος Πολιτικός Μηχανικός μέλος του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών Κεντρικής Μακεδονίας, Μίλησε για ζητήματα πολιτικής προστασίας, την ανάγκη αντιπλημμυρικών/αντιπυρικών έργων, παρεμβάσεων και αντισεισμικών ελέγχων.

 

Παραθέτουμε ενδεικτικό αποσπάσματα απ’ την ομιλία του Νίκου Λυτρίδη:

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» εδώ και κοντά 30 χρόνια δεν έλειψε ποτέ από καμία μάχη του λαού μας, μικρή ή μεγάλη. Είναι η μόνη αγωνιστική-ριζοσπαστική δύναμη που  με αποφασιστικότητα και συνέπεια στάθηκε δίπλα στο λαό μας, όλο το προηγούμενο διάστημα, στους αγώνες και στις διεκδικήσεις για μια ζωή με δικαιώματα σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες. Φέτος παρά τις δυσκολίες που έβαζε ο νέος νόμος για την τοπική αυτοδιοίκηση, με στόχο να φιμώσει τις αγωνιστικές φωνές και να απαγορεύσει σε τίμιους ανθρώπους «να κάνουν κάτι για τον τόπο τους» κόντρα στη λογική της υποτέλειας και στον κάλπικο ρεαλισμό της αγοράς, κόντρα στην λογική της καλύτερης διαχείρισης της φτώχειας μας. Με τον νόμο αυτό στοχοποιούν της δυνάμεις τις αντίστασης, τις δυνάμεις του ΚΚΕ βάζοντας εμπόδια στην έκφραση των θέσεων μας.

Από αυτή την άποψη θέλουμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς όλους εσάς, που θα συμπορευτούμε μαζί σε αυτόν τον αγώνα. Που με την υποψηφιότητάς σας ξεπεράστηκε το τροχοπέδη του νέου νόμου, και έτσι η Λαϊκή συσπείρωση δίνει το παρών πέρα απ το κεντρικό και στο 66% των τοπικών κοινοτήτων. Κάποιοι στεναχωρήθηκαν πολύ καθότι πόνταραν όπως φαίνεται στο γεγονός ότι φέτος δεν θα είχαμε συνδυασμό. Αυτό αποδεικνύεται και απ’ το γεγονός ότι ακόμη και πριν λίγες μέρες και ενώ έχουμε ανακοινώσει την κάθοδό μας εδώ και 1,5 μήνα κάποιοι διέδιδαν ότι εμείς δήθεν αποσυρθήκαμε, ότι δεν βρήκαμε υποψήφιους και άλλες λασπολογίες.

Η σημερινή μας εκδήλωση εδώ, σε αυτή τη κατάμεστη αίθουσα έρχεται να τους διαψεύσει. Η εικόνα μας σήμερα αποδεικνύει ένα πράγμα, ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΗ, ότι είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι μπορούν έτσι εύκολα να ξεμπερδέψουν με το ΚΚΕ και τους εκλεγμένους αγωνιστές του στην τοπική διοίκηση. Δε πρόκειται έτσι απλά να ξεμπερδέψουν με τις μόνες φωνές που μπορούν να προασπίσουν τα συμφέροντα του λαού μέσα στα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια που δρουν  αποκαλυπτικά απέναντι στους σχεδιασμούς των εκάστοτε κυβερνήσεων και των εκλεκτών τους στην τοπική αυτοδιοίκηση. (….)

Οι επερχόμενες εκλογές αποκαλύπτουν και τον τρόπο που αντιλαμβάνονται, όλοι αυτοί, τον ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Παρουσιάζονται δήθεν ως ανεξάρτητοι, δήθεν ως «υπερκομματικοί». Ενδιαφέρονται μόνο για την προσωπική τους προβολή, έτοιμοι να παραδώσουν «Γη και Ύδωρ» σε όποιον επιχειρηματία τους προσφέρει τα περισσότερα.  

Οι μεταγραφές που έχουν γίνει στα ψηφοδέλτια, δείχνουν τον δρόμο που θα ακολουθήσουν, γιατί αυτοί είναι! Έχουν ξεπεράσει και την κινούμενη άμμο, που δημιουργήθηκε από τις αντίστοιχες μεταγραφές των αστικών κομμάτων στην Βουλή. Τα ίδια τα πεπραγμένα τους, είναι ο αδιάψευστος μάρτυρας των επιλογών τους.   

Στον αντίποδα η «Λαϊκή Συσπείρωση» που στελεχώνεται από μέλη και στελέχη του ΚΚΕ, αλλά και προοδευτικούς συμπορευόμενους αγωνιστές, παλιούς και νέους. (…)

Η «Λαϊκή Συσπείρωση», έχει επεξεργασμένες προτάσεις για το Δήμο της Έδεσσας, γύρω από μια πληθώρα ζητημάτων, τα οποία δυστυχώς παραμένουν εκκρεμή εδώ και πολλά χρόνια. Τα χρονίζοντα προβλήματα αποδεικνύουν όχι μόνο την έλλειψη πολιτικής βούλησης της απερχόμενης δημοτικής αρχής, αλλά και την συστηματική υποβάθμιση της καθημερινότητας των δημοτών. Γι’ αυτό ήρθε η ώρα, να διεκδικήσουμε δυναμικά, αυτά που μας αξίζουν(…)

Έχουμε θέσεις για όλα τα προβλήματα τα προβλήματα, που ταλανίζουν το λαό μας, με κριτήριο τις ανάγκες των πολλών. Βάζουμε στο στόχαστρο τα συμφέροντα και τα κέρδη των λίγων. 

 Η ενίσχυση των υποψηφίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης», είναι ο μόνος δρόμος, για την αλλαγή πορείας που χρειάζεται ο λαός της Έδεσσας. Περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης πιο δυνατή η φωνή του Λαού.


 

2023-09-04-113208 2023-09-04-113201 2023-09-04-113152 2023-09-04-113145

 

2023-09-04-113145

2023-09-04-113152

2023-09-04-113201

2023-09-04-113208
 

 

2023-09-04-113145

2023-09-04-113152

2023-09-04-113201

2023-09-04-113208
 

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments