....

ΕΔΕΣΣΑ : ΜΕ IΔΙΑΙΤΕΡΗ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ [VIDEO PHOTOS]

 

Η Έδεσσα χθες 18 Οκτωβρίου 2019 με λαμπρότητα γιόρτασε με όλες τις τιμές την 107η επέτειο  απελευθέρωσης  από τον τουρκικό ζυγό και  επίσης ως ημέρα Μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα.

To πρωί τελέσθηκε η πανηγυρική Δοξολογία, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Έδεσσας της Αγίας Σκέπης, με τη χοροστασία του Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κκ. Ιωήλ.

 Το ιστορικό της ημέρας ανέπτυξε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής. Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν, επίσης, οι τέσσερις βουλευτές Πέλλας και σύσσωμες οι τοπικές, πολιτικές και στρατιωτικές αρχές. Εκπρόσωπος της κυβέρνησης ήταν ο Υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής κ. Γεώργιος Γεωργαντάς, ενώ με την παρουσία τους τίμησαν τις εκδηλώσεις στελέχη της Προεδρικής Φρουράς και Εύζωνοι.

 Mετά την δοξολογία ακολούθησε η κατάθεση στεφανιών στο ηρώο της πόλης, τήρηση σιγής ενός λεπτού στη μνήμη των θυμάτων και εθνικός ύμνος. Στις 12.00 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε η μεγάλη παρέλαση με τη συμμετοχή πολιτιστικών συλλόγων, μαθητών των σχολείων καθώς επίσης και αντιπροσωπειών από όλα τα Δημοτικά Γυνμάσια και Λύκεια  της περιφέρειας του Δήμου Έδεσσας, προσκόπων-οδηγών και τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο καλός καιρός με ηλιοφάνεια ήταν σύμμαχος της σημερινής εορταστικής ημέρας ήταν ο λόγος να παρευρεθεί  πάρα πολύς κόσμος στην παρέλαση.

 Εμείς ως TASTV.GR θέλουμε να συγχαρούμε τους μαθητές μαθήτιες συλλόγους και εκπαιδευτικούς και όλα τα μέλη  της φιλαρμονικής ορχήστρεα  όπου συμμετείχε για 4η συνεχόμενη χρονιά με την άψογη εμφάνισή της και καταχειροκροτήθηκε από όλο τον κόσμο αφήνοντας  τις καλύτερες εντυπώσεις και τα καλύτερα σχόλια.

Ενυπωσιακή όπως σε κάθε επέτειο ήταν η παρέλαση των στρατιωτικών όπου και εισέπραξε τα πιο πολλά χειροκροτήματα.

Παρακολουθείστε και δείτε παρακάτω  βίντεό και φωτογραφίες από την εορταστική ημέρα:

 

 

 

 

 

 

 

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments