....

ΕΔΕΣΣΑ : ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΚΟΣΣΙΝΗ - ΒΙΝΤΕΟ

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΑΓΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ  Η ‘ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ‘ΑΝΑΔΙΦΗΣΕΙΣ’ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΚΟΣΣΙΝΗ

στο Παρθεναγωγείο  Έδεσσας χθες Σάββατο 9-3-2024.

Η διάρκεια της έκθεσης  θα είναι από 9 έως 18 Μαρτίου 2024 και με ωρες λειτουργίας καθημερινά 6-9 μμ  Σάββατο και Κυριακή 11-1πμ και6-9μμ

Συναντήσαμε την καλλιτέχνη και μας έδωσε συνέντευξη ...

 

Η τέχνη από καταβολής κόσμου αποτελεί σταθερό αντικατοπτρισμό της ανθρώπινης κατάστασης τη στιγμή που δημιουργείται. Μέσα λοιπόν σε ένα πλαίσιο έντονων αναταραχών, αμφισβήτησης και κρίσης όπως τη βιώνουμε τα τελευταία 4-5 χρόνια,δημιουργήθηκαν και τα έργα της παρούσας έκθεσης «Αναδιφήσεις». Αναδύθηκαν μέσα από κοινωνικές ανθρώπινες καταστάσεις αλλά αναμόχλευσαν και προσωπικά βιώματα της δημιουργού, η οποία συνδυάζει την παραστατικότητα και την αφαίρεσηοργανικά για να εμπλακεί μαζί μας με βαθύτατους συναισθηματικούς, ψυχολογικούς και φυσικούς τρόπους.

Στα έργα της πρωταγωνιστεί η γραμμή, η φόρμα,τα σχήματαμε απώτερο σκοπό τη διερεύνηση της σκοτεινής, γήινης πλευράς της φύσης και του ίδιου του ανθρώπου, ενώ τα χρώματα  έχουν δευτερεύοντα ρόλο. Η γραμμή είναι η πρώτη αυθόρμητη προσπάθεια να εντυπωθεί η σκέψη,ξεναγώντας μας στα άδυτα της καλλιτεχνικής φαντασίαςτης δημιουργού. Τα σχήματα είναι αυτά που προσδιορίζουν τα διαφορετικά νοήματα, ορίζοντας τις χρωματικές οντότητες και σχηματοποιώντας τεςκαι αυτές τελικά σε νοήματα.

 

2

3

4

5

6
 

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments