....

ΕΔΕΣΣΑ : Η ΝΕΑΝΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΜΕ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΓΚΟΥΡΑΝΗ, ΜΑΣ ΤΑΞΙΔΕΨΕ ΜΟΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΓΑΛΗΝΕΨΕ (VIDEO PHOTOS)

 
 
 
 

Φθινόπωρο… εποχή των χρωμάτων! Έδεσσα πόλη των αισθήσεων… των νερών… των 4 εποχών!
Πάρκο Καταρρακτών - Υπαίθριο Μουσείο Νερού – Βαρόσι. Γνώριμη, καθημερινή διαδρομή και περίπατος για τους περισσότερους. Κάθε φορά με άλλη διάθεση, σκέψεις, συναισθήματα, αλλά πάντα ανασαίνοντας την αύρα της περιοχής…
Κάθε εποχή και άλλα χρώματα… και οι περίπατοι μοναδικοί!
Χθες 29/10/2017 επιλέξαμε ο περίπατος μας, να είναι μουσικός… Σ’ αυτήν τη μικρή μας διαδρομή, υπήρξαν γωνιές που ντύθηκαν μελωδικά και μας υποδέχτηκαν…
Πάρκο Καταρρακτών η αφετηρία…. Στην πέργκολα του πάρκου, οι μελωδίες από τα φλάουτα της Ελισάβετ Τσακίρη και της Θεοδώρας Παπαδοπούλου, έδεσαν με το περιβάλλον και άνοιξαν το μουσικό μονοπάτι.
Ηλιακό ρολόι- Βοτανόκηπος, στο Υπαίθρειο Μουσείο Νερού… Οι φωνές της Ευθυμίας Σεμερτζίδου και του Λάζαρου Κίτσου συνοδεία της κιθάρας του, μάγεψαν το δειλινό και γλύκαναν την ύπαρξή μας.
Αιώνια δεμένη η ψυχή μας με το πράσινο και τον ήχο των νερών, αφουγκράστηκε τον ήχο της φτερωτής από τους παραδοσιακούς μύλους, συνομίλησε με τα αιωνόβια πλατάνια, ενώ ταυτόχρονα οι κιθάρες της Ευγενίας Παρασκευοπούλου, της Νικολέττας Χαραμαλή και της Χριστίνας Καραβίτη, χρωμάτισαν μουσικά το φθινοπωρινό τοπίο.

Βαρόσι… τα καλντερίμια του γέμισαν ασφυκτικά, η γειτονιά της καρδιάς μας άνοιξε την αγκαλιά της και μας δέχτηκε με τη μουσική από τα φλάουτα της Θεοδώρας Παπαδοπούλου και του Δημήτρη Κελέκη .
Εκεί, λίγο πιο πέρα, στο μπαλκονάκι του μικρού ξενοδοχείου, η Στέλλα Χαραμαλή, η Μαρία Αλεξίου με τον καθηγητή τους Παναγιώτη Κελέκη, γέμισαν τη γειτονιά με τις μελωδίες από τα φλάουτα κλείνοντας τον περίπατο και δείχνοντας τη συνέχεια.
Παρθεναγωγείο… Η εκδήλωση συνεχίστηκε με τις χορωδίες του Νέου Ωδείου Έδεσσας, την παιδική και την νεανική. Ελπίδα και ομορφιά τα μικρά παιδιά που με την καθοδήγηση της Θοδώρας Γκουράνη, έδωσαν στο χώρο ξεχωριστή νότα.
Η νεανική χορωδία με Διευθυντή τον Γιάννη Γκουράνη, μας ταξίδεψε μουσικά και μας γαλήνεψε. Το χρυσοπράσινο φύλλο ήρθε να μας θυμίσει ότι η ζωή είναι στιγμές, αρκεί να τις αναγνωρίζουμε.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στα παιδιά που συμμετείχαν, στους καθηγητές τους για την αξιέπαινη και ποιοτική δουλειά τους, σε όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση.
Για άλλη μια φορά επαληθεύτηκε πώς η ιστορία, ο πολιτισμός και το περιβάλλον είναι έννοιες συμπληρούμενες και αλληλοεξαρτώμενες!
Σύλλογος ΒΑΡΟΣΙ – Νέο ΩΔΕΙΟ Έδεσσας, μια μακρόχρονη σχέση και μια δημιουργική συνεργασία που ελπίζουμε να συνεχιστεί με νέες ιδέες και σχέδια!

 
APOSTOC625 APOSTOC623 APOSTOC622 APOSTOC621 APOSTOC620 APOSTOC619 APOSTOC618 APOSTOC617 APOSTOC616 APOSTOC615 APOSTOC614 APOSTOC613

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments