....

ΕΔΕΣΣΑ: Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΝΤΡΟΠΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΔΥΣΦΗΜΕΙ ΤΗΝ ΈΔΕΣΣΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

 

 

 

Η δημοτική αρχή ντροπιάζει και δυσφημεί την Έδεσσα

Η δημοτική αρχή με τις πράξεις αλλά και με την αδράνεια της  όχι μόνο ντροπιάζει και δυσφημεί την πόλη μας αλλά πλέον θεωρείται επικίνδυνη για το πολιτιστικό, οικονομικό, τουριστικό μέλλον της. Σε μια εποχή οικονομικής αλλά και ηθικής κρίσης όπου ο τόπος και οι άνθρωποι του προσπαθούν να βρουν το βηματισμό τους και να προχωρήσουν με τη δύναμη της βούλησης και της καινοτομίας η δημοτική αρχή για άλλη μια φόρα γίνεται αρνητικός πρωταγωνιστής  στην ευόδωση ενός έργου που στηρίχτηκε έμπρακτα από δεκάδες εθελοντές και συλλογικότητες.

Στο βίντεο που θα παρακολουθήσετε ο κύριος Νικόλτσιος Βασίλειος περιγράφει με πόνο ψυχής την περιπέτεια του,  λόγω της συνεργασίας του  με την δημοτική αρχή, που αποδεδειγμένα για άλλη μια φορά είναι κατώτερη των περιστάσεων. Ο κύριος Βασίλειος Νικόλτσιος για όσους δεν τον γνωρίζουν είναι απόστρατος συνταγματάρχης φαρμακοποιός, συλλέκτης ιστορικών κειμηλίων της νεότερης ιστορίας της Ελλάδας. Επίσης είναι συγγραφέας δεκαπέντε βιβλίων ενώ η εξειδικευμένη  γνώση του χρησιμοποιήθηκε από το ΓΕΣ, αφού του ανατέθηκε η αναβάθμιση των στρατιωτικών μουσείων της χώρας και ο σχεδιασμός νέων, μιας και είναι ο δημιουργός 11 μουσείων σε Ελλάδα και Κύπρο. Τέλος στις 27 Οκτωβρίου του 2014 του απονεμήθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Χρυσός Σταυρός του Τάγματος  Αριστείας.

Από τα λεγόμενα του κυρίου Νικόλτσιου προκύπτουν τα εξής:

 Η ΙΔΕΑ ενός συμπολίτη μας που πονάει τον τόπο του και ενδιαφέρεται για την ανάπτυξη του μέσω της ιστορικής μνήμης και της δημιουργίας του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα Καρυδιάς Καπετάν Άγρα – Αντώνη Μίγκα, αντί να αξιοποιηθεί οδηγείται στον καιάδα, λόγω επιλήψιμων και μη φυσιολογικών συμπεριφορών. Έτσι λοιπόν το Μουσείο Καρυδιάς αντί να ενισχυθεί, επεκταθεί, αναπτυχθεί προκειμένου να γίνει σημείο αναφοράς επισκεπτών από όλη την Ελλάδα απαξιώνεται με ευθύνη της δημοτικής αρχής.

Οι αγνοί μακεδόνες πατριώτες περιπαίζονται από μια δημοτική αρχή που επενδύει στον πατριωτισμό τους, τον μακεδονισμό και την Μακεδονία,  προκειμένου να αποκομίσει πολιτικά οφέλη (αφού έντεχνα ενσπείρει  το διχασμό στην ευαίσθητη τοπική κοινωνία) ενώ η ίδια  δεν ενδιαφέρεται για την ουσία των πραγμάτων αλλά για το θεαθήναι δηλαδή τις τελετές-εορτές,  τα πανηγύρια, τις φωτογραφίες και το κόψιμο κορδελών.

Το ηθικό πλεονέκτημα της χρηστής διαχείρισης της νυν δημοτικής αρχής κατάπεσε με πάταγο αφού αποδεικνύεται ότι οι συγκεκριμένοι λειτουργούν ως κατσαπλιάδες και  προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα μικροσυμφέροντα τους δεν λογαριάζουν ούτε συνεργάτες ούτε συμφωνίες κυρίων. Το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης μέσω του Υπουργού του κυρίου Καράογλου Θεόδωρου ενέκρινε 10.000 ευρώ ενώ στον κύριο Νικόλτσιο δόθηκαν 9.500 ευρώ τα υπόλοιπα σε ποια  διαδρομή χάθηκαν;  Αν η τακτική που ακολουθήθηκε με τον κύριο Νικόλτσιο ακολουθείται με κάθε συνεργάτη του Δήμου άραγε πόσα μικροποσά των 500 ευρώ έχουν χαθεί σε μαύρες τρύπες μέχρι την εκταμίευση;

Τέλος όπως προκύπτει, η εν γένει λειτουργία του Δήμου είναι προβληματική  αφού η μη ύπαρξη αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και της Οικονομικής Επιτροπής παράλληλα με τη μη ύπαρξη φορολογικής ενημερότητας οδήγησαν στην εκταμίευση των χρημάτων έπειτα από δικαστικό αγώνα που διήρκησε   πέντε χρόνια.

Δυστυχώς η δημοτική αρχή βλάπτει σοβαρά τον τόπο μας ενώ το κακό που κάνει ίσως να μην είναι αναστρέψιμο από τις επόμενες. Ο κύριος Νικόλτσιος αναφέρει ότι δεν θέλει να ξανακούσει την λέξη Έδεσσα προφανώς γιατί η εικόνα της πόλης αντικατοπτρίζεται στην δημοτική της αρχή και στον επικεφαλή της. Δεν αξίζει στην Έδεσσα και στην ιστορία της αυτή η εικόνα. Οι δημοτικοί σύμβουλοι που με αγνές προθέσεις συμμετείχαν  στη δημοτική παράταξη του Δημάρχου δεν έχουν ποια καμιά δικαιολογία και πρέπει άμεσα να διαχωρίσουν την θέση τους και να απομονώσουν την ηγετική ομάδα της παράταξης τους,  γιατί διαφορετικά και αυτοί θα θεωρηθούν υπόλογοι για τη κατρακύλα της πόλης μας.

Δείτε το βίντεο παρακάτω:

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments