....

ΕΔΕΣΣΑ : ΓΑΜΗΛΙΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΜΙΑ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ (PHOTOS)

 

 

Έναν από τους πυλώνες οικονομικής ανάπτυξης της τοπικής μας κοινωνίας, αποτελεί ο τομέας του τουρισμού. Η Έδεσσα, μπορεί να μην διαθέτει τον κλασικό θαλάσσιο τουρισμό (τα μπάνια του λαού), αποτελεί όμως έναν μοναδικό προορισμό, αφού οι καταρράκτες στο αστικό της περιβάλλον, τα τρεχούμενα νερά, οι λίμνες της, η ορεινότητα, το χιονοδρομικό,   τα παρθένα δάση της, η πλούσια ιστορία της, η πολιτιστική παράδοση, την καθιστούν πρωταγωνίστρια στον εναλλακτικό τουρισμό. Ο εναλλακτικός τουρισμός διακρίνεται για την ειδίκευση του και απευθύνεται σε συγκεκριμένο κοινό, το οποίο βέβαια, δεν είναι το παραδοσιακό αλλά μπορεί να προσφέρει δυνατότητες ανάπτυξης 365 μέρες το χρόνο σε τομείς όπως, ο οικοτουρισμός, ο αεροτουρισμός, ο αγροτουρισμός, ο εκπαιδευτικός τουρισμός,  ο τουρισμός περιπέτειας, ο γαστρονομικός-οινολογικός τουρισμός ,ο χιονοδρομικός τουρισμός, ο επαγγελματικός τουρισμός, ο ποδηλατικός τουρισμός .

Μια από τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, η οποία εμφανίστηκε τα τελευταία χρόνια και παρουσιάζει ραγδαία αύξηση, με αποτέλεσμα να αναγνωρίζεται ως σημαντικό κομμάτι ανάπτυξης της οικονομίας των επιλεγμένων προορισμών και προβλέπεται να διπλασιάσει τα κέρδη του την επόμενη πενταετία, είναι ο γαμήλιος τουρισμός.

Η Έδεσσα,  πρέπει να εκμεταλλευτεί την τάση των νέων ζευγαριών να μην  παντρεύονται στο τόπο διαμονής, αλλά σε δημοφιλείς προορισμούς προκειμένου να ενισχύσουν το ρομάντσο. Τα νέα ζευγάρια με το γάμο τους οριοθετούν μια νέα αρχή, που απαιτεί εορτασμό ενώ ταυτόχρονα επιθυμούν τη δημιουργία μοναδικών αξέχαστων αναμνήσεων που θα  ήθελαν να μοιραστούν αργότερα, με φίλους και συγγενείς.

Στην Έδεσσα οι μελλόνυμφοι και προσκεκλημένοι τους, μπορούν να ζήσουν το μύθο τους, αφού η πόλη μας μπορεί να προσφέρει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, προκειμένου οι πρωταγωνιστές να απολαύσουν κάθε στιγμή χωρίς άγχος και απρόοπτα.

Ο γαμήλιος τουρισμός μπορεί να αποτελέσει το start up προκειμένου να αναπτυχθούν ξενοδοχεία, αίθουσες γαμήλιων δεξιώσεων, φωτογραφεία, ανθοπωλεία, στούντιο αισθητικής, wedding planner ( σχεδιαστές γάμων). Όλα τα παραπάνω μπορούν να υλοποιηθούν με την κατάλληλη διαχείριση και προώθηση του τουριστικού μας προϊόντος από το γραφείο τουρισμού και τις υπηρεσίες του Δήμου οι οποίες πρέπει να είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν γραφειοκρατικές δυσλειτουργίες και κωλύματα.  Η Έδεσσα, δεν έχει τίποτε να ζηλέψει από άλλους γαμήλιους προορισμούς, αυτό που χρειάζεται είναι οργάνωση και διαφήμιση.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για ΝΕΟΝΥΜΦΟΙ ΣΕ ΠΑΡΚΟ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΝΕΟΝΥΜΦΟΙ ΣΕ ΠΑΡΚΟ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΝΕΟΝΥΜΦΟΙ ΣΕ ΠΑΡΚΟ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΝΕΟΝΥΜΦΟΙ ΣΕ ΠΑΡΚΟ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΝΕΟΝΥΜΦΟΙ ΣΕ ΠΑΡΚΟ

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments