....

ΕΔΕΣΣΑ : ‘ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ‘ΑΝΑΔΙΦΗΣΕΙΣ’ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΚΟΣΣΙΝΗ

‘ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ‘ΑΝΑΔΙΦΗΣΕΙΣ’ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΚΟΣΣΙΝΗ

Παρθεναγωγείο  Έδεσσας

Διάρκεια έκθεσης  9-18 Μαρτίου 2024

Ώρες λειτουργίας

Καθημερινά 6-9 μμ

Σάββατο και Κυριακή 11-1πμ και6-9μμ

 

ΑΝΑΔΙΦΉΣΕΙΣ

Η τέχνη από καταβολής κόσμου αποτελεί σταθερό αντικατοπτρισμό της ανθρώπινης κατάστασης τη στιγμή που δημιουργείται. Μέσα λοιπόν σε ένα πλαίσιο έντονων αναταραχών, αμφισβήτησης και κρίσης όπως τη βιώνουμε τα τελευταία 4-5 χρόνια,δημιουργήθηκαν και τα έργα της παρούσας έκθεσης «Αναδιφήσεις». Αναδύθηκαν μέσα από κοινωνικές ανθρώπινες καταστάσεις αλλά αναμόχλευσαν και προσωπικά βιώματα της δημιουργού, η οποία συνδυάζει την παραστατικότητα και την αφαίρεσηοργανικά για να εμπλακεί μαζί μας με βαθύτατους συναισθηματικούς, ψυχολογικούς και φυσικούς τρόπους.

Στα έργα της πρωταγωνιστεί η γραμμή, η φόρμα,τα σχήματαμε απώτερο σκοπό τη διερεύνηση της σκοτεινής, γήινης πλευράς της φύσης και του ίδιου του ανθρώπου, ενώ τα χρώματα  έχουν δευτερεύοντα ρόλο. Η γραμμή είναι η πρώτη αυθόρμητη προσπάθεια να εντυπωθεί η σκέψη,ξεναγώντας μας στα άδυτα της καλλιτεχνικής φαντασίαςτης δημιουργού. Τα σχήματα είναι αυτά που προσδιορίζουν τα διαφορετικά νοήματα, ορίζοντας τις χρωματικές οντότητες και σχηματοποιώντας τεςκαι αυτές τελικά σε νοήματα.

Βασικός άξονας των έργωνείναι η διερεύνηση της πολυπλοκότητας, η οποία μαςξεκλειδώνει έναν τελείως προσωπικό κόσμο, μας προσκαλεί-προκαλεί όχι  μόνο να  τον περιεργαστούμε, αλλά και να  τον εξερευνήσουμε, να τον μεταφράσουμε να ταυτιστούμε μαζί του, να λυτρωθούμε.

Τέλος,για την υλοποίηση των εικαστικώνστόχωνυιοθετείται η τεχνική του τυπώματος και γίνεται εκτενής χρήση της μελάνης, διαφόρων υλικών και μικτών τεχνικών ως αναπόσπαστων μερών ενός συνόλου που αποσκοπεί στην αποτύπωση της πολυπλοκότητας.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΚΟΣΣΙΝΗ

Η Μαρία Κοσσίνη γεννήθηκε και ζει στην Έδεσσα, όπου και διατηρεί το εργαστήριο της.Είναι απόφοιτη της Σχολής Καλών ΤεχνώνΦλώρινας με κατεύθυνση την Γλυπτική. Έχει παρουσιάσει πέντε ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής από το 1995 έως το 2016 και έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έντονη η ενασχόλησή της και με το ανακυκλώσιμο κόσμημα, τις κατασκευές από σύρμα και  τις κατασκευές σκηνικών. Το σίδερο και το πλέξιγκλας είναι τα κυρίαρχα υλικά που την εμπνέουν για τις γλυπτικές τις εγκαταστάσεις.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments