.

ΕΔΕΣΣΑ : ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΗΜΕΡΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ (PHOTOS)

 

Η Παγκόσμια Ημέρα του Περιβάλλοντος γιορτάστηκε στην Έδεσσα, με μία σειρά εκδηλώσεων που είχαν ως στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών και κυρίως των παιδιών στα θέματα της προστασίας του περιβάλλοντος.

Η προετοιμασία των εκδηλώσεων ξεκίνησε λίγους μήνες νωρίτερα, όταν η ΔΕΥΑ Έδεσσας, σε συνεργασία με τους σχολικούς συμβούλους και τους εκπαιδευτικούς του Δήμου Έδεσσας πραγματοποίησε διαγωνισμό ζωγραφικής και κειμένου, με θέμα "Το νερό πηγή ζωής και ανάπτυξης".

Οι μαθητές και οι μαθήτριες των Γ' και Δ' τάξεων Δημοτικού Σχολείου κλήθηκαν να διαγωνιστούν με ζωγραφικά έργα, ενώ οι μαθητές και οι μαθήτριες των Ε' και ΣΤ' τάξεων Δημοτικού Σχολείου διαγωνίστηκαν με έργα λόγου. Οι διαγωνισμοί έγιναν με αριθμημένα έργα, τα οποία αξιολόγησε ειδική επιτροπή που δεν γνώριζε τα ονόματα των δημιουργών και στη συνέχεια ενημερώθηκαν τα σχολεία για να ειδοποιήσουν τους μαθητές που θα βραβεύονταν.

Παράλληλα, ο Δήμος Έδεσσας σε συνεργασία με τη ΔΗΚΕΔΕ πραγματοποίησαν τον διαγωνισμό για το πιο πράσινο μπαλκόνι, την πιο πράσινη αυλή και την πιο πράσινη γειτονιά, που αξιολογήθηκαν από ειδική επιτροπή. 

Την Κυριακή, 5 Ιουνίου η Έδεσσα γέμισε από ποδήλατα, που μετέφεραν το μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος σε κάθε γωνιά της πόλης. Οι ποδηλάτες κατέληξαν στο κέντρο της πόλης, όπου πραγματοποιήθηκαν οι υπόλοιπες εκδηλώσεις.

Κατά τη βράβευση των μαθητών και μαθητριών που συμμετείχαν στο διαγωνισμό της ΔΕΥΑ Έδεσσας, οι πρώτοι των διαγωνισμών στα κείμενα και τη ζωγραφική (Κωνσταντίνα Πετρίδου από το 5ο Δ.Σ. Έδεσσας και Γεώργιος Παναγιώτης Χορόζης από το Δ.Σ. Νησίου) έλαβαν από ένα ποδήλατο, οι δεύτεροι (Ελευθερία Δαλκαλίτση από το Δ.Σ. Άγρα και Ελένη Αραμπατζή από το 4ο Δ.Σ. Έδεσσας) δωροεπιταγές των 100 € και οι τρίτοι (Μαντώ Μερκουριάδου από το Δ.Σ. Περαίας και Ειρήνη Δουρβανάκη από το 5ο Δ.Σ. Έδεσσας) δωροεπιταγές των 50 €. Πολλά ακόμη παιδιά έλαβαν επαίνους για τις πολύ ωραίες ζωγραφιές και έργα λόγου που αφιέρωσαν στο νερό. Όλα τα βραβευμένα έργα κειμένου και ζωγραφικής θα περιλαμβάνονται σε ειδικό έντυπο που θα εκδώσει η ΔΕΥΑ Έδεσσας.

Το καλύτερο κομμάτι της εκδήλωσης ήταν οι εύστοχες και ευρηματικές δηλώσεις των παιδιών που βραβεύτηκαν.

Για το διαγωνισμό πράσινου μπαλκονιού, πράσινης αυλής και πράσινης γειτονιάς βραβεύτηκαν η οικογένεια Σαμαντά, η οικογένεια Ζαρκάδα και η Πελαγία Γεωργιάδου, που με πολύ αγάπη φροντίζει το πάρκο της γειτονιάς της και το μνημείο του Ποντιακού Ελληνισμού στο Κάτω Γραμματικό.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε κλήρωση μεταξύ των ποδηλατών που συμμετείχαν στον ποδηλατικό γύρο της Έδεσσας, με έπαθλο ένα πολύ όμορφο ποδήλατο, προσφορά της ΔΗΚΕΔΕ. Τυχερός της κλήρωσης ήταν ο Ηλίας Γιακουβής που με το καινούργιο του ποδήλατο είναι έτοιμος να συνεχίσει την ποδηλατική του δράση.

Το Εδεσσαϊκό Θέατρο έκλεισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις εορταστικές εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, με το θεατρικό δρώμενο "Η ωραία μολυσμένη", με το οποίο φάνηκε η πολύ σοβαρή δουλειά που κάνει ο πολιτιστικός αυτός φορέας στις νεαρές ηλικίες.

Η Έδεσσα είναι μία πόλη που σέβεται το πράσινο και αγαπά το περιβάλλον! Αυτό είναι το μήνυμα, που ισχύει 365 ημέρες το χρόνο και όχι μόνο την 5η Ιουνίου!

 

Φωτογραφίες από το www.fotoefthimiadis.gr

 

 

 
 
 

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments