....

ΕΔΕΣΣΑ: "ΑΓΡΙΕΣ ΚΟΝΤΡΕΣ" ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΑΘΜΗ ΛΙΜΝΗΣ ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑΣ (VIDEO PHOTOS)

Την Τρίτη 26-4-2016 ύστερα από πρόταση του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεόδωρου Θεοδωρίδη έγινε ανοικτή διαβούλευση με θέμα τη διαχείριση, προστασία και ανάπτυξη της Λίμνης Βεγορίτιδας, με τη συμμετοχή εκπροσώπων μεγάλου αριθμού τοπικών αρχών και φορέων καθώς, επίσης, και της λεγόμενης κοινωνίας των πολιτών. Στην συνάντηση συμμετείχε ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτριος Γιάννου, η Αντιδήμαρχος Σκύδρας κα. Μαρία Γιακαμόζη, ο Αστυνομικός Διευθυντής Πέλλας κ. Ιωάννης Βακουφτσής, ο Διευθυντής ΔΕΗ Συγκροτήματος Αλιάκμονα κ. Αλέξανδρος Καραγιαννίδης και ο Διευθυντής του υδροηλεκτρικού σταθμού Άγρα κ. Ιωάννης Κρουσταλλακίδης, ο Διευθυντής ΤΟΕΒ Έδεσσας κ. Γιάννης Τρυψιάνης, υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας, της Πυροσβεστικής, του Στρατού, ο Πρόεδρος Συλλόγου Προστασίας της Λίμνης Βεγορίτιδας Νίκος Μούλας μαζί με ομάδα εκπροσώπων του, ο Πρόεδρος του ΦΟΕ Έδεσσας κ. Στράτος Καφετζής, πολίτες της Έδεσσας, ερευνητές, δημοσιογράφοι και άλλοι.

Προβληματισμό δημιούργησε σε όλους για ποιό λόγο κάλεσε ο Αντιπεριφερειάρχης τον Διευθυντή της Δ/νσης Αστυνομίας Πέλλας, τον Διοικητή της Πυροσβεστικής, τον Προϊστάμενο της Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης και τον εκπρόσωπο του Δασαρχείου Έδεσσας κανένας δεν ανέφερε τους λόγους που θα μπορούσαν να εμπλέκονται όλοι οι παραπάνω  με το θέμα της προστασίας λίμνης Βεγορίτιδας. Μετά το τέλος της ανοιχτής αυτής διαβούλευσης σχόλια δημιουργήθηκαν καθώς στους παραπάνω δεν δόθηκε  καθόλου ο  λόγος.

Περίεργη εμμονή του Αντιπεριφερειάρχη κ. Θεοδωρίδη να συμπλεύσει με τις απόψεις του Αντιπεριφερειάρχη της Φλώρινας και του Δημάρχου Αμυνταίου μετά από σύσκεψη που πραγματοποίησαν μεταξύ τους στο Αμύνταιο,  δηλαδή στο να βοηθήσουν όλους τους καταπατητές της λίμνης τόσα χρόνια οι οποίοι επιμένουν στο άνοιγμα του θυροφράγματος ώστε να σώσουν τις καταπατημένες εκτάσεις οι οποίοι όπως όλοι γνωρίζουν είναι παράνομες και δεν έχουν τίτλους ιδιοκτησίας.

Ο Δήμαρχος Έδεσσας στη συζήτηση το πρώτο πράγμα που ανέφερε ήταν ποιός πήρε αδικαιολόγητα πήρε αυτή την πρωτοβουλία της συνάντησης και μάλιστα με πρόχειρη εντολή όπως επίσης ανέφερε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισε και τόνισε ότι δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι ως προς το θέμα. Στην ίδια κατεύθυνση είναι και ο Δήμος Σκύδρας όπως ανέφερε η Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Γιακαμόζη.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας Βεγορίτιδας Νίκος Μούλας παρουσίασε υπηρεσιακά έγγραφα τα οποία αποδεικνύουν ότι οι εκτάσεις ήταν προσωρινές διανομές και επίσης υπήρχαν επίσημα έγγραφα διοικητικών αποβολών οι οποίες δεν εκτελέστηκαν.

Ερωτηματικά δημιουργούνται με την αδικαιολόγητη αυτή επιμονή των Αντιπεριφερειαρχών Πέλλας, Φλώρινας και του Δημάρχου Αμυνταίου από μόνοι τους τον καθορισμό της ανώτερης και της κατώτερης στάθμης και των μέτρων διαχείρισης της λίμνης Βεγορίτιδας  ενώ αντιθέτως υπεύθυνοι για την εκτέλεση της μελέτης αυτής είναι το Ελληνικό Κέντρο Βιοτόπων- Υγροτόπων  και η Ειδική Γραμματεία Υδάτων Υπουργείου Περιβάλλοντος η οποία υπολογίζεται ότι μέχρι τέλους του έτους θα έχει ολοκληρωθεί.

Δείτε παρακάτω το 30λεπτο αποκαλυπτικό μας βίντεο όπου και θα βγάλετε εύκολα τα δικά σας συμπεράσματα.

 

 

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments