....

ΔΥΠΑ: ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΟΤΑ

 

Ανοιχτές είναι οι αιτήσεις σε πρόγραμμα επιχορήγησης της ΔΥΠΑ για την απασχόληση ανέργων σε φορείς του δημόσιου τομέα.  Σκοπός του προγράμματος είναι η δημιουργία 21.500 θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης για ανέργους ηλικίας 55 ετών και άνω.

 

 

Δικαιούχοι

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε:

α) κάθε είδους Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ), τους ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού, τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, αποκεντρωμένες Υπηρεσίες ή/και περιφερειακές Διευθύνσεις των φορέων Κεντρικής Διοίκησης,

β) επιχειρήσεις, φορείς και οργανισμούς του δημοσίου τομέα, που ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα,

 

 

γ) επιχειρήσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού (Δήμων και Περιφερειών) του ν.3852/2010 (Α΄ 87) που ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα.

Ωφελούμενοι

Άνεργοι, εγγεγραμμένοι στο Ψηφιακό Μητρώο της Δ.ΥΠ.Α. οι οποίοι διαθέτουν συμπληρωμένο Ψηφιακό Ατομικό Σχέδιο Δράσης, ηλικίας άνω των 55 ετών.

Διάρκεια και ποσά επιχορήγησης

Η διάρκεια του προγράμματος είναι 12 μήνες, με δυνατότητα επέκτασης για άλλους 12 μήνες, και το ποσό της μηνιαίας επιχορήγησης ανέρχεται στο 75% του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους με ανώτατο όριο τα 750 ευρώ.

 

 

Η επιχορήγηση υπολογίζεται για κάθε μήνα πλήρους απασχόλησης για τους μισθωτούς και για τους ημερομίσθιους το ανώτερο μέχρι είκοσι πέντε (25) ημέρες ασφάλισης. Στο μισθολογικό και μη μισθολογικό κόστος συμπεριλαμβάνονται οι ακαθάριστες πραγματικές μηνιαίες αποδοχές και οι εισφορές που βαρύνουν τον εργοδότη.

Οι αποδοχές και η ασφάλιση των επιχορηγούμενων καθορίζονται από την κείμενη εργατική και ασφαλιστική νομοθεσία.

Διαδικασία

— Οι δικαιούχοι υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση συμμετοχής και εντολή κενής θέσης και προσδιορίζουν την ειδικότητα και το εκπαιδευτικό επίπεδο της θέσης.

 

 

—  Η Δ.ΥΠ.Α επιβεβαιώνει ότι ο δικαιούχος πληροί τις προϋποθέσεις.

— Οι εργασιακοί σύμβουλοι της Δ.ΥΠ.Α υποδεικνύουν στον δικαιούχο, υποψηφίους σύμφωνα με τα απαιτούμενα προσόντα της κενής θέσης.

— Ο δικαιούχος επιλέγει μεταξύ των υποψηφίων και προσλαμβάνει τον άνεργο.

Σχόλια - Facebook Comments