....

ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΝΕΟSOS»

 

Ο Σύλλογος Προστασίας Υδρολογικού κύκλου Εδεσσαίου ποταμού, «νεοSOS», δραστηριοποιείται από το 2013 σε θέματα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, που αφορούν στον τόπο μας και ειδικότερα στην προστασία του Εδεσσαίου ποταμού.

Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων και δράσεών του, σημαντική είναι η ενημέρωση μαθητών/τριών, αλλά και άλλων ομάδων που επισκέπτονται τον υγρότοπο Άγρα – Βρυττών - Νησίου.

Ένα δίωρο ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, εξελίσσεται στο Κέντρο Ενημέρωσης Υγροτόπου. Σε συνεργασία με τη Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Πέλλας, κάθε χρόνο πολλά δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία, επισκέπτονται το Κέντρο και υλοποιούν το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Τη σχολική χρονιά 2015-16, ο αριθμός αυτός ξεπέρασε κάθε προσδοκία φτάνοντας τους 900 μαθητές/τριες, τους 50 εκπαιδευτικούς και 150 συνοδούς /γονείς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σύλλογος το 2014, ζήτησε και πέτυχε να στηρίξει, με την εθελοντική παρουσία και συνδρομή των μελών του, τη λειτουργία του Κέντρου Πληροφόρησης του Υγρότοπου . Αναγνωρίζοντας τη σημασία του, υλοποιεί μια σειρά δράσεων στο Κέντρο που μέχρι το 2011 είχε τη στήριξη του Δήμου Έδεσσας και λειτουργούσε σε καθημερινή βάση.

Με τις αιτήσεις επισκεπτών συνεχώς να αυξάνονται παράλληλα με τον προγραμματισμό άλλων εκδηλώσεων του Συλλόγου, το Δ.Σ καλεί όσους /ες επιθυμούν να στηρίξουν με την παρουσία τους και την εθελοντική προσφορά τους τις δράσεις του, να επικοινωνήσουν με τα μέλη του Δ.Σ. στο mail: envneosos@gmail.com.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments