....

ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ «ΓΙΕΣ MΑΝ» (YES MAN) Η ΜΟΛΙΣ ΞΥΠΝΗΣΑ;

 

 

 

 

 Αρκετοί είναι αυτοί οι δημοτικοί σύμβουλοι που παρίστανται στις συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων.. έτσι για να παρίστανται! Τι σημαίνει αυτό; Ότι έρχονται στο δημοτικό συμβούλιο από υποχρέωση (εμείς θα την λέγαμε «αγγαρεία») και απλά ψηφίζουν ναι ή όχι, χωρίς σχεδόν καμία φορά να έχουν λάβει τον λόγο να πούν κάτι, έτσι για να ακούσουμε το χρώμα της φωνής τους! Πολλές φορές δεν ακούνε καν τις εισηγήσεις, παίζουν με το κινητό τους ή σερφάρουν στο ίντερνετ… μιας και το wifi είναι free!! Θα μας πείτε όλοι χρειάζονται σ΄ ένα δημοτικό συμβούλιο.. Ναι συμφωνούμε αλλά εμείς οι δημότες θέλουμε ενεργούς δημοτικούς συμβούλους και όχι απλά να συμφωνούν ή να μην συμφωνούν, δηλαδή να λένε ένα «ναι» ή «όχι».

Θέλουμε κύριοι και κυρίες.. να δικαιολογείτε την άποψη, την γνώμη σας. Σας θέλουμε να είστε ενεργοί και να συμμετέχετε. Και όχι μετά να γυρνάτε να λέτε διάφορα στα καφενεία! Η εικόνα της βαρεμάρας που πιάνει κάποιους στα δημοτικά συμβούλια πρέπει να σταματήσει. Σκεφτείτε και κυρίως σεβαστείτε αυτούς που σας ψήφισαν! Αυτούς έτρεξαν και είπαν για εσάς «έναν καλό λόγο». Αλλά θα μας πείτε «και τι έγινε;». Ο ωχαδερφισμός είναι ιδιαίτερο χαρακτηριστικό γνώρισμα της εποχής μας.

Όταν όμως θα χρειαστείτε εκ νέου ψήφους… εμείς θα σας θυμίσουμε τούτο το σύντομο άρθρο!

Τέλος να αναφερθούμε και στις απουσίες ορισμένων συμβούλων. Να σημειωθεί, ότι με βάση τον «Πρότυπο Κανονισμό Λειτουργίας Δημοτικών Συμβουλίων» αν ένας σύμβουλος απουσιάζει αδικαιολόγητα από τρεις συνεχείς συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, ο Πρόεδρος οφείλει να ενημερώσει για αυτό το Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας, ο οποίος μπορεί να τον θέσει σε αργία με απόφαση του και, σε περίπτωση υποτροπής, να τον κηρύξει έκπτωτο. Επίσης, εάν ένας σύμβουλος δεν εκτελεί τις υποχρεώσεις του για διάστημα που υπερβαίνει τους τρεις συνεχείς μήνες μέσα στο έτος, χωρίς την άδεια του δημοτικού συμβουλίου, ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας τον κηρύσσει, επίσης, έκπτωτο.

Φυσικά τα παραπάνω σπανίως συμβαίνουν γιατί υπάρχει «αλληλεγγύη»… Καλά θα ήταν να εφαρμόζονται μπας και βάλουν μυαλό αυτοί που απουσιάζουν χωρίς λόγο!

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments