....

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΔΕΣΣΑΣ : ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΣ ΤΑΜΒΙΣΚΟΥ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ (VIDEO)

Ψηφίστηκε η παρακάτω πρόταση της Δημοτικής Συμβούλου Έφης Ταμβίσκου η οποία είχε θέσει με επιστολή της προς το Δημοτικό Συμβούλιο :

Επιστολή προς πρόεδρο δημοτικού συμβουλίου και σώμα, σχετικά με την ενίσχυση του ΠΕΔΥ Εδεσσας. "Ως γιατρός του Νοσοκομείου Έδεσσας, είμαι αποδέκτης σε καθημερινή βάση, των προβλημάτων που απασχολούν τους ασφαλισμένους συμπολίτες μας , στο πρώην Ι.Κ.Α. Πρόσφατα και το εργατοϋπαλληλικό κέντρο αφουγκραζόμενο την αγωνία των εργαζομένων και ασφαλισμένων συμπολιτών μας, έστειλε επιστολή για δεύτερη φορά, στο Υπουργείο Υγείας αλλά και στους λοιπούς αρμόδιους φορείς, ζητώντας στελέχωση από ειδικόυς ιατρούς. Θα εμμείνω σε δύο προβλήματα που κατά την άποψή μου δύνανται να επιλυθούν άμεσα και χωρίς ιδιαίτερο κόστος, με γνώμονα την εύρυθμη λειτουργία και του Νοσοκομείου Έδεσσας αλλά και Περιφερειακών Ιατρείων. 1. Όντως ένας μεγάλος αριθμός ασφαλισμένων ταλαιπωρείται καθημερινά, αφού μία γιατρός του ΠΕΔΥ, δεν επαρκεί να καλύψει με τις δύο ημέρες παρουσίας της, όλες τις ανάγκες όχι μόνον ως προς την συνταγογράφηση αλλά και ως προς έκδοση ιατρικών γνωματεύσεων, βιβλιαρίων υγείας και άλλων τακτικών αλλά και έκτακτων περιστατικών. Ο περιορισμός (πλαφόν) επίσης που υπάρχει στην συνταγογράφηση φαρμάκων αλλά και στις εργαστηριακές εξετάσεις μηνιαίως,

καθυστερεί περεταίρω την διεργασία. Η λύση του Νοσοκομείου δεν είναι η καλύτερη εφ όσον πρέπει να προυπάρξει ραντεβού, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Οπότε πολλοί συμπολίτες μας καταφεύγουν στα ιδιωτικά ιατρεία όμως αυτό δεν αποτελεί λύση για τους πολλούς. Άρα είναι απαραίτητη άμεσα η πρόσληψη 3 (τριών)γενικών ιατρών . Και αν αυτό δεν είναι εφικτό, είναι άμεσα εφικτή η μεταφορά, απόσπαση ή μετακίνηση εκ περιτροπής, ιατρών ειδικότητας Γενικής Ιατρικής, από τα Κ.Υ. στο ΠΕΔΥ, ώστε να καλύπτεται όλη η εβδομάδα από όσο το δυνατόν όλες τις ειδικότητες. 2. Εξ ίσου σημαντικό ζήτημα είναι η λειτουργία του ακτινολογικού εργαστηρίου του ΠΕΔΥ. Υπενθυμίζουμε ότι έχει στελεχωθεί με ιατρό ειδικότητας Ακτινολογίας εδώ και ένα 6μηνο, μα υπολείπεται μία γνωμάτευση από έναν ειδικό Ακτινοφυσικό, ο οποίος θα πιστοποιήσει την καλή λειτουργία του χώρου και του ακτινολογικού μηχανήματος. Το αποτέλεσμα αυτού θα είναι, αφενός η εξυπηρέτηση εκατοντάδων ασφαλισμένων αλλά και η μεγάλη αποσυμφόρηση του Νοσοκομείου μας. Ο Δήμος Έδεσσας και το Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει όχι μόνο να εκδώσει ψήφισμα υποστήρηξης αλλά και να πιέσει προς κάθε κατεύθυνση για εξεύρεση άμεσης λύσης.

ΤΑΜΒΊΣΚΟΥ ΕΥΤΥΧΙΑ ΙΑΤΡΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ Μ.Ε.Θ Ν.ΕΔΕΣΣΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ

Παρακολουθήστε παρακάτω το βίντεό μας από την συνεδρίαση της ψήφισης της παραπάνω πρότασης:

 

 

 

 

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments