....

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΔΕΣΣΑΣ: ΨΗΦΙΣΗ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ 2018 ΜΕ ΨΗΦΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

 

 

 

Στη πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Έδεσσας 13/09/2017 μεταξύ των άλλων θεμάτων προς συζήτηση υπήρχε το σημαντικότερο θέμα ψήφισης του τεχνικού προγράμματος 2018.

Αρχικά ήταν έκδηλο ότι το πρόγραμμα αυτό έχει φτιαχτεί με τεράστια προχειρότητα, αποσπασματικά και δίχως καμία αναπτυξιακή προοπτική και εν τέλει μη ανταποκρίσιμο στις πραγματικές ανάγκες των πολιτών. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα της προχειρότητας που επικρατεί ήταν η διαμόρφωση της <<Πλατείας Ελευθερίας>>, με το ποσό των 90.000 ευρώ!!!με ένα κυκλοφοριακό που υποτίθεται  λειτουργεί προσωρινά…καθώς και τον  χώρο της  <<Πρωτομαγιάς  Τ.Κ. Ριζαρίου>>,  αξίας 11.640 ευρώ!!!

Το κυριότερο όμως σημείο που πρέπει να τονίσουμε και αυτό που μονοπώλησε στη συζήτηση μεταξύ όλων των παρατάξεων ήταν η εγγραφή  για την αγροτική οδοποιία κοστολογώντας την η δημοτική αρχή  στο αστρονομικό  ποσό των 7.200 ευρώ σε κάθε τοπική κοινότητα. Φυσικά αυτό το νούμερο δεν είναι τυχαίο καθώς είναι το όριο των απευθείας αναθέσεων,  για λόγους προφανής η δημοτική αρχή για ακόμη μια φορά βγάζει <<τον μανδύα>> της διαφάνειας και της αξιοκρατίας και φοράει το <<κολάρο>>  της εξυπηρέτησης των προσωπικών της φίλων.

Και ενώ θα περίμενε κανείς να καταψηφιστεί σύσσωμα απ’όλη την αντιπολίτευση καθώς απουσίαζε η δημοτική σύμβουλος κ. Ζδρού εξαναγκάζοντας έτσι την συμπολίτευση σε άτακτη υποχώρηση καθώς δεν διέθετε η Διοίκηση τις απαραίτητες ψήφους για να ψηφιστεί το θέμα ήρθε σαν <<από μηχανής θεός>>, η παράταξη <<Εν έργω>> του κ. Σόντρα δίνοντας έτσι το φιλί της ζωής στη Διοίκηση βγάζοντας την έτσι από το αδιέξοδο.

Για την ιστορία καταψήφισαν το τεχνικό πρόγραμμα η <<Ενωτική Δράση>> του κ. Ρυσάφη, το <<Φυσάει Κόντρα>> του κ. Δημητριάδη, η <<Λαϊκή Συσπείρωση>> του κ. Φουνταλή, καθώς και οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Ταμβίσκου και ο κ. Τσιβόγλου . Ανταποκρινόμενοι έτσι στο πραγματικό τους ρόλο που δεν είναι άλλος από το να προασπίζουν τα πραγματικά συμφέροντα της τοπικής μας κοινωνίας και όχι τις μικροπολιτικές επιδιώξεις της Δημοτικής Αρχής.

Εν κατακλείδι η Δημοτική Αρχή με τον τρόπο που διαχειρίζεται τα δημόσια πράγματα δείχνει έντονα σημάδια κόπωσης και εξάντλησης τα οποία δεν έχουν κουράσει μόνο την ίδια αλλά έχουν κουράσει και εμάς τους πολίτες που δυστυχώς (άραγε ως πότε;) ακόμα θα την ανεχόμαστε;

Παρακαλουθήστε όλο το βίντεο της συνεδρίασης του τεχνικού προγράμματος 2018

 

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments