....

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΛΜΩΠΙΑΣ: Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ «ΠΕΤΑΕΙ ΤΟ ΜΠΑΛΑΚΙ ΤΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ΤΟΥ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΩΝ ΔΕΝΔΡΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ «ΔΑΣΑΚΙ» (VIDEO PHOTOS)

 

 

Γεμάτη ένταση ήταν η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017, για το θέμα που αφορά τις ευθύνες του Δήμου για την κοπή δένδρων στην περιοχή  ΔΑΣΑΚΙ, και να αναφέρουμε ότι το θέμα αυτό της καταγγελίας  συζητήθηκε για 2 ώρες!

Ξεκινώντας ο Δήμαρχος προσπάθησε να δικαιολογηθεί διαβάζοντας κάποια έγγραφα και στην συνέχεια πήρε τον λόγο ο επικεφαλής της Αντιπολίτευσης κ. Δημήτριος Πασόης ο οποίος και συνεχάρη την κα Αμπάρη για την πρωτοβουλία της καταγγελίας για την κοπή των δένδρων,  ανέφερε επίσης ότι η καταστροφή στην περιοχή είναι μεγάλη και αποκλειστικά υπεύθυνος είναι ο Δήμαρχος ο οποίος και δεν είπε όλη την αλήθεια.

Στη συνέχεια πήρε το λόγο η κ. Αμπάρη Γεωργία η οποία ανέφερε ότι ο Δήμαρχος  θα μείνει στην ιστορία με την εικόνα ότι  κατάστρεψε το ΔΑΣΑΚΙ .

Επίσης αναφέρθηκε στο ιστορικό της καταστροφής και τα τηλεφωνήματα που δέχτηκε . Τελικά η κα Αμπάρη κατάθεσε  έγγραφο ερώτημα στον Δήμο το οποίο κοινοποίησε στο Δασαρχείο και την Εισαγγελεία Έδεσσας. Περιέγραψε όσα έγιναν και τελικά στην ουσία η καταστροφή δεν αποτράπηκε. Τόνισε ότι κανείς δεν είναι κατά της αντιπλημμυρικής θωράκισης της Αριδαίας και τα αντιπλημμυρικά έργα.

Όμως όσα έγιναν δεν έχουν καμία σχέση με αυτά . Υπεραμύνθηκε υπέρ των πρωτοβουλιών των τοπικών κοινοτήτων , όμως στη προκειμένη περίπτωση πρόκειται για καταστροφικές αποφάσεις του Δήμου.

Τον λόγο αμέσως μετά πήρε ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Δημήτρης Ασβεστόπουλος, ο οποίος ήταν καταιγιστικός κατά του Δημάρχου Αλμπωπίας κ. Μπίνου τον οποίο και ο ίδιος με την σειρά του κατονόμασε ως μοναδικό υπεύθυνο για την καταστροφή στο ΔΑΣΑΚΙ, στην Αριδαία.

Αφού αναφέρθηκε στη πολύπλευρη αξία που έχει για την Αριδαία η συγκεκριμένη περιοχή , για το περιβάλλον , το μικροκλίμα , τον τουρισμό, τον πολιτισμό κλπ, κατηγόρησε ευθέως τον δήμαρχο για όσα συνέβησαν. Ο κύριος υπεύθυνος είναι αυτός. Η  καταστροφή είναι δεδομένη  και όλα τα υπόλοιπα είναι δικαιολογίες για την αποφυγή ανάληψης ευθυνών. Συμφώνησε απόλυτα ότι χρειαζότανε καθαρισμός του ποταμιού , αλλά όχι έτσι όπως έγινε.

Κατηγόρησε επίσης τον Δήμαρχο για αδιαφάνεια, ενώ επέλεξε  σκόπιμα να γίνουν όλα, όταν απουσίαζε στο εξωτερικό. Αντέκρουσε τους ισχυρισμούς περί εθελοντών που επικαλέστηκαν , διότι ο Καλλικράτης προβλέπει επακριβώς πως γίνεται η επιλογή τους και τις σχετικές διαδικασίες. Ευτυχώς ,κατά την άποψη του ,δεν σημειώθηκε κάποιο ατύχημα όταν κόβανε τα δέντρα υπό καταρρακτώδη βροχή.

 Αντέκρουσε τους έντεχνους ισχυρισμούς ότι από την μία μιλάν για δικαιώματα και αρμοδιότητες των τοπικών συμβουλίων και από την άλλη στρέφονται εναντίον τους. Χαρακτήρισε σοφή την απόφαση του τοπικού συμβουλίου Αριδαίας  να ζητήσει να κοπούν τα κλαδιά και όχι δέντρα, όπως προβλέπει η νομοθεσία. Κατηγόρησε  τον Δήμο Αλμωπίας για παραποίηση της απόφασης γιατί πρόσθεσε σε αυτήν και την λέξη «δέντρα» . Ο Δ. Ασβεστόπουλος αναφέρθηκε τεκμηριωμένα σε σειρά σκόπιμων ενεργειών  που έφεραν το συγκεκριμένο αποτέλεσμα .

Να σημειωθεί ότι τόσο ο Δήμαρχος όσο και ο Αντιδήμαρχος Στ. Αβραμίκας υποστήριξαν ότι όλα γίνανε νόμιμα και με άδειες και με την επίβλεψη του Δασαρχείου Αριδαίας. .

Ο Δήμαρχος δήλωσε ότι  υπήρχαν όλες οι άδειες. Άδειασε την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας η οποία λίγες μέρες δήλωνε ότι δεν έχει καμία σχέση με τα μηχανήματα που καθάρισαν το ποτάμι.

Ο Δήμαρχος υποστήριξε ότι τα έστειλε η Περιφερειακή Ενότητα, κατονομάζοντας τον συγκεκριμένο εργολάβο (Λιούγας)  , ο οποίος λόγω φόρτου εργασίας έδωσε δουλειά στους συγκεκριμένους που δούλευαν στο ποτάμι.

Ο πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ Νικολαίδης αναφέρθηκε στους κινδύνους που ενδεχόμενα αντιμετώπισαν οι εθελοντές της κοπής των δένδρων στο γεγονός ότι αν συνέβαιανε κάποιο σοβαρό ατύχημα στους εργάτες ποιους θα βάρυναν οι ευθύνες;

Τελος ο Δήμορχος στην δευτερολογία του έκλεισε το θέμα και δεν αντέκρουσε όλους τους ισχυρισμούς που ειπώθηκαν ρίχνοντας το μπαλάκι των ευθυνών του σε άλλους..!!!

Εμείς ως WWW.TASTV.GR καλύψαμε δημοσιογραφικά την συνεδρίαση και δημοσιεύουμε παρακάτω να παρακολουθήσετε  το 42λεπτο βίντέο μας όπου μπορείτε να δείτε τις εικόνες καταστροφής με τα κομμένα δένδρα στην κοίτη του ποταμού όπως επίσης δείτε και τι συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο και βγάλετε μόνοι  τα συμπεράσματά σας.

 

STORE_287_CopySTORE_285_Copy

STORE_277_Copy STORE_279_Copy STORE_280_Copy STORE_281_Copy STORE_282_Copy STORE_283_Copy STORE_284_Copy  STORE_276 STORE_275 STORE_274 STORE_272 STORE_271 STORE_270 STORE_269

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments