....

ΔΗΜΟΣΙΟ: ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

 

Η… ώρα της αλήθειας για την αξιολόγηση των υπαλλήλων του δημοσίου πλησιάζει. Αρκετά σύντομα θα γίνει γνωστό εάν οι διαδικασίες για την αξιολόγηση του 2016 ολοκλήρωθούν ή ακυρωθούν στην πράξη, με την αποχή τόσο των υπαλλήλων αλλά και των προϊσταμένων αξιολογητών.

Η τελευταία εγκύκλιος της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγας Γεροβασίλης, καθόριζε τρία στάδια για την συμπλήρωση των εντύπων αξιολόγησης. Η προθεσμία για το πρώτο στάδιο που προβλέπει την συμπλήρωση των εντύπων από τους υπαλλήλους εξέπνευσε στις 2 Οκτωβρίου και από την μία το υπουργείο υπολογίζει στο 70% την συμμετοχή, από την άλλη η ΑΔΕΔΥ κάνει λόγο για έως και 90% αποχή.

Τα πιο κρίσιμα στάδια όμως είναι τα επόμενα στα οποία θα αποδειχθεί τι στάση θα κρατήσουν οι προϊστάμενοι, δηλαδή οι αξιολογητές των υπαλλήλων. Υπενθυμίζεται ότι τα έντυπα συμπληρώνονται από δύο αξιολογητές.

Με βάση την εγκύκλιο ο πρώτος αξιολόγητης πρέπει να παραδώσει τα έντυπα έως τις 12 Οκτωβρίου. Ασχέτως εάν συμπληρώσει τα έντυπα ή όχι, με τις «σφιχτές» προθεσμίες που προβλέπει η εγκύκλιος, τα παραλαμβάνει ο β΄αξιολογήτης και πρέπει να τα υποβάλλει στην οικεία Διεύθυνση Προσωπικού το αργότερο έως τις 23 Οκτωβρίου.

Δεν μπορεί να γίνει καμία εκτίμηση για το εάν τελικά οι προϊστάμενοι «πειθαρχήσουν» στην τροπολογία Γεροβασίλη, πάντως αυτή τη φορά έχουν απέναντί τους ένα ισχυρό αντικίνητρο: όποιοι προϊστάμενοι δεν συμμετέχουν στην αξιολόγηση, θα αποκλειστούν από τις κρίσεις.

 

 

Σχόλια - Facebook Comments