....

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ Η ΚΥΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΚΛΗΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΓΗΣ ΥΠΗΚΟΟΥΣ ΤΡΙΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2014

Εγκρίθηκαν, με Κοινή Υπουργική Απόφαση (Κ.Υ.Α.) που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, οι μετακλήσεις 4.089 πολιτών τρίτων χωρών, που πρόκειται να απασχοληθούν, εποχικά, κυρίως στους τομείς των αγροτικών καλλιεργειών και της αλιείας. Η έγκριση αφορά το σύνολο των σχετικών αιτημάτων, που έχουν υποβληθεί από τους εργοδότες, λύνοντας, έτσι τα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί στο παρελθόν, κυρίως με τους αλλοδαπούς εργάτες γης στην Ηλεία και την Αχαΐα. Ειδικότερα για την Αχαΐα προβλέπεται η πρόσληψη 715 εποχιακών εργατών γης, ενώ στην Ηλεία 3.061 άτομα.

Ήδη η Κ.Υ.Α. έχει διαβιβαστεί στα αρμόδια Τμήματα Αλλοδαπών όλων των Νομών και καλούνται οι ενδιαφερόμενοι εργοδότες να ενημερωθούν και να προσκομίσουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, προκειμένου να ολοκληρωθεί, άμεσα, η διαδικασία μετάκλησης των αλλοδαπών εργατών που έχουν αιτηθεί.

Η χρονική διάρκεια της αρχικής άδειας διαμονής για εξαρτημένη εργασία των υπηκόων τρίτων χωρών θα είναι ετήσια. Όσον αφορά τους εποχιακά απασχολούμενους η άδεια διαμονής τους θα εκδίδεται για χρονικό διάστημα έως έξι (6) μήνες. Η χρονική διάρκεια της άδειας διαμονής των αλιεργατών δεν μπορεί να υπερβεί τους δέκα (10) μήνες.

Διαβάστε ολόκληρη τη σχετική ΚΥΑ με πίνακες για όλους τους νομούς της χώρας

 

http://www.agrotypos.gr/

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments