....

ΔΗΜΟΣ ΠΕΛΛΑΣ : ΠΟΙΕΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ

 

Μετά από τις δεκαπενθήμερες διακοπές των Χριστουγέννων τα σχολεία έπρεπε να ανοίξουν σήμερα Δευτέρα 9 Ιανουαρίου λόγω προγραμματισμού και συνέπειας. Οι βασικοί λόγοι που επιτρέπουν ή αποκλείουν τη λειτουργία ενός σχολείου είναι, η προσβασιμότητα, η επαρκής θέρμανση και οι κατάλληλες συνθήκες υγιεινής. Ύστερα από τη χθεσινή συνεργασία του δημάρχου, των αντιδημάρχων, των προέδρων δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων και των υπευθύνων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αποφασίστηκε τα σχολεία να ανοίξουν κανονικά τη Δευτέρα το πρωί. Όσο αφόρα στις μετακινήσεις πρόβλημα δεν υφίσταται. Στο δήμο Πέλλας οι καιρικές συνθήκες δεν είναι ίδιες με γειτονικούς δήμους και ούτε μετακινούνται μαθητές από και προς ορεινά χωριά. Οι χαμηλές θερμοκρασίες ενδέχεται να κρατήσουν για αρκετές ακόμη ημέρες ίσως και εβδομάδες, τα σχολεία όμως δεν γίνεται να παραμείνουν κλειστά  και αυτό είναι κατανοητό απ’ όλους τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς.

Από την πρώτη ημέρα, λειτουργίας των σχολείων διαπιστώθηκε ότι από τις εκατόν είκοσι (120) σε σύνολο σχολικές μονάδες του δήμου Πέλλας και τους δεκαοχτώ (18) παιδικούς σταθμούς, πρόβλημα θέρμανσης παρουσιάστηκε σε ένα (1)δημοτικό σχολείο ,σε τέσσερα (4) νηπιαγωγεία και έναν(1)παιδικό σταθμό. Αυτός δεν είναι λόγος για να κλείσουν όλα τα σχολεία του δήμου.  Όσο αφορά το πρόβλημα με τα παγωμένα νερά στις τουαλέτες των σχολείων, εντοπίστηκε κυρίως σε κάποια σχολικά συγκροτήματα με εξωτερικές τουαλέτες. Ούτε αυτός είναι λόγος για να κλείσουν όλα τα σχολεία. Με τη βοήθεια των συνεργείων του δήμου, της Δ.Ε.Υ.Α.Π. και εξωτερικών συνεργατών,  προσπαθήσαμε και δώσαμε λύση στα περισσότερα.

Δυστυχώς οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα και αν δεν προσπαθήσουμε με τεχνητά μέσα τα νερά θα αργήσουν να ξεπαγώσουν. Συνεκτιμώντας την κατάσταση που επικρατεί στις σχολικές μονάδες αποφασίστηκε τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της δημοτικής ενότητας Πέλλας, της δημοτικής ενότητας Κύρρου και το δημοτικό σχολείο των Γαλατάδων να παραμείνουν κλειστά  αύριο Τρίτη 10 Ιανουαρίου προκειμένου να αποκατασταθούν λειτουργικά ζητήματα, ενώ τα υπόλοιπα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments