....

ΔΗΜΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ: ΣΕ ΛΕΥΚΟ ΚΛΟΙΟ ΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΧΩΡΙΑ - ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ (VIDEO PHOTOS)

Σήμερα 11-1-2017 το TASTV.GR πραγματοποίησε οδοιπορικό με την κάμερά μας και σας παρουσιάζουμε τα χωριά  του  Δήμου Έδεσσας και ειδικότερα τα ορεινά χωριά Άγρας, Καρυδιά, Κερασιά, Νησί, Βρυτά, Άρνισσα, Κάτω Γραμματικό και Περαία τα οποία επισκεφτήκαμε  και  βρίσκονται σε λευκό κλοιό από αργά χθές το βράδυ . Στα χωριά βρήκαμε κατοίκους  και  μίλησαν στην κάμερά μας. Σημαντικό να επισημάνουμε ότι στα χωριά Άγρας ,Κερασιά , Καρυδιά και Βρυτά δεν είχαν περάσει τα εκχιονιστικά μηχανήματα που την αρμοδιότητα έχει ο Δήμος Έδεσσας. Ενώ στα υπόλοιπα Άρνισσα, Κάτω Γραμματικό και Περαία είχαν περάσει και καθάρισαν όσο μπορούσαν του δρόμους και αυτό όμως  μετά τις διαμαρτυρίες και καταγγελίες των κατοίκων των χωριών αυτών που ανεβάσαμε στη σελίδα μας.

Στο ξεκίνημα του οδοιπορικού μας διαπιστώσαμε ότι στο οδικό δίκτυο της αρμοδιότητας της Π.Ε Πέλλας ο εκχιονισμός ξεκίνησε  καθυστερημένα μετά τις 10 το πρωί. Όμως στη συνέχεια μετά τις 12 το μεσημέρι το δίκτυο ήταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση. Φυσικά πάντοτε χρειάζονταν αντιολισθητικές αλυσίδες σε όλα τα οχήματα που κινούνταν στους δρόμους .Η Τροχαία της Έδεσσας  βρισκόταν και κινούνταν συνέχεια στο οδικό δίκτυο και σταματούσαν συνεχώς τους οδηγούς στους οποίους ,για την δική τους ασφάλεια, συνιστούσαν να τοποθετήσουν αντιολισθητικές αλυσίδες στα οχήματά τους.

 Από την χιονόπτωση δεν γλύτωσε και η πόλη της Έδεσσας καθώς η σφοδρή βραδινή χιονόπτωση συνεχίστηκε και τις πρωινές ώρες σήμερα, με αποτέλεσμα να στρωθεί χιόνι που το ύψος του έφτασε τα 6-7 εκατοστά ,χωρίς όμως  να  λείψουν και οι δυσκολίες μετακίνησης πεζών και οχημάτων..

Δείτε στο παρακάτω video μας WWW.TASTV.GR το οδοιπορικό στα χιονισμένα χωριά και απολαύστε τα τοπία.

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

11/1/17

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments