....

ΔΗΜΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ : "ΠΕΡΣΙΝΑ, ΞΙΝΑ, ΣΤΑΦΥΛΙΑ" & "ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ 1"

 

 

 

Άρθρο του Ειδικού Συνεργάτη μας

Με την ανάρτηση του νομοσχεδίου για τη τοπική αυτοδιοίκηση, του γνωστού με την ονομασία «Κλεισθένης 1» στο διαδίκτυο για διαβούλευση ( η διαβούλευση ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 14 Μαΐου) παρατηρούμε, στην Έδεσσα και μια ανεξήγητη ίσως και αδικαιολόγητη έξαρση ενός «οιονεί» προεκλογικού κλίματος. Δηλαδή, μια ομοβροντία, εκ μέρους των πιθανών υποψηφίων για το δημαρχιακό αξίωμα, δηλώσεων, ανακοινώσεων, συνεντεύξεων αλλά και κινήσεων σε δημόσιους χώρους και σε χωριά, σαν να πρόκειται να έχουμε εκλογές στους δήμους, τον επόμενο ή το μεθεπόμενο μήνα. Να είναι, άραγε, σύμπτωση ;  

Να είναι, ίσως, ανοιξιάτικη …ενέργεια που οδηγεί και σε υπερβολές ;  ότι και να είναι, νομίζουμε ότι οι φερόμενοι ως μνηστήρες για μια θέση στο γραφείο του Δημοτικού Μεγάρου της Έδεσσας, βιάζονται υπερβολικά και –το πιο πιθανό- είναι να κουραστούν νωρίς, όπως συμβαίνει και με τους δρομείς του στίβου που «σπριντάρουν» πολύ νωρίς, αντί να κρατήσουν δυνάμεις για το τέλος. Ευτυχώς το αντιλήφτηκαν έγκαιρα και άρχισαν να ρίχνουν τους τόνους, αφού διαπίστωσαν –παράλληλα- ότι ο κόσμος είναι ακόμη απρόθυμος να δεχτεί οτιδήποτε αφορά δημοτικές εκλογές, όταν όλοι έχουν στο κεφάλι τους άλλα προβλήματα να τους απασχολούν.

Το σίγουρο πάντως είναι ότι οι εκλογές για τη τοπική αυτοδιοίκηση για κανέναν  λόγο δεν πρόκειται να γίνουν νωρίτερα από τον Οκτώβριο του 2019. Μέχρι την ημερομηνία αυτή μεσολαβούν δεκαοκτώ , περίπου, μήνες και αυτό το χρονικό διάστημα είναι πολύ μεγάλο για να δεχτεί η τοπική κοινωνία να μπει σε μια προεκλογική περίοδο, όταν μάλιστα, οι φερόμενοι ως υποψήφιοι δεν έχουν να προσθέσουν τίποτε το καινούργιο.

Όλοι έχουν περάσει από την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου και όλοι έχουν δείξει τι μπορούν (ή τι ΔΕΝ μπορούν ) να κάνουν.

Γιατί, λοιπόν, ο κόσμος να τους υποδεχτεί, τώρα, με ενδιαφέρον;

Όπως είπε εύστοχα κάποιος: «Περσινά ξινά σταφύλια». Είχε άδικο ;

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments