....

ΔΗΜΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ : ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΙΚΟΝΙΟΥ (PHOTOS ΧΑΡΤΕΣ)

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΙΚΟΝΙΟΥ

 

Με βάση την κυκλοφοριακή μελέτη, που έχει ολοκληρωθεί και έχει εγκριθεί, ξεκίνησε η υλοποίηση του έργου πραγματοποίησης σημαντικών παρεμβάσεων στην οδό Ικονίου, που αποτελεί μία από τις σημαντικότερες προτεραιότητες που τίθενται από το Δήμο Έδεσσας.

Οι παρεμβάσεις που θα πραγματοποιηθούν αφορούν την κατασκευή πεζοδρομίων, με κύριο στόχο την ασφάλεια των μαθητών που μεταβαίνουν στα σχολικά συγκροτήματα της περιοχής, αλλά και οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της οδού Ικονίου και των γύρω δρόμων, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες μονοδρομήσεις και να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη κίνηση των οχημάτων.

Για το λόγο αυτό κατασκευάζεται πεζοδρόμιο σε επαρκές πλάτος, που διαθέτει την προβλεπόμενη υποδομή για άτομα με περιορισμένη όραση και προσβάσεις διέλευσης για άτομα με κινητικά προβλήματα.

Επίσης, θα πραγματοποιηθεί η προμήθεια και τοποθέτηση των ειδικών πινακίδων σήμανσης για τη διευθέτηση της κυκλοφορίας, με τις νέες συνθήκες.

Οι κυκλοφοριακές παρεμβάσεις που προβλέπονται και θα εφαρμοστούν αμέσως μετά την τοποθέτηση των πινακίδων, αφορούν τη μονοδρόμηση των οδών Ικονίου, Αλεξανδρουπόλεως και Αγίου Δημητρίου, που έχουν σήμερα κυκλοφορία διπλής κατεύθυνσης, χωρίς όμως να διαθέτουν το αναγκαίο πλάτος.

Οι παρεμβάσεις θα γίνουν έτσι ώστε τα οχήματα να κινούνται μόνο στη φορά από την οδό Εγνατία προς την οδό Αγίου Δημητρίου, η οποία θα διαθέτει μόνο κάθοδο προς το κέντρο της πόλης. Με την παράλληλη μονοδρόμηση παράπλευρων οδών θα δημιουργηθεί ένας πλήρης βρόγχος κυκλικής κυκλοφορίας στο νοτιοδυτικό τμήμα της πόλης.

Με τις κυκλοφοριακές αυτές ρυθμίσεις αφενός θα εξασφαλιστεί η ασφάλεια του μαθητικού πληθυσμού και των περιοίκων και αφετέρου θα διασφαλιστεί η ομαλή κίνηση των οχημάτων κυρίως στην οδό Αγίου Δημητρίου, όπου υπάρχουν σημαντικά προβλήματα.

 

9/5/17

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments