....

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ.

Ασέβεια στη μνήμη των σφαγιασθένων Ελλήνων του Πόντου από τις τουρκικές θηριωδίες, πρόκληση στην ιστορική εθνική συνείδηση και στους αγώνες ολόκληρου του ελληνισμού, προσβολή και περιφρόνηση του ελληνικού κράτους και του κοινοβουλίου που έστω και με καθυστέρηση αναγνώρισε από το 1994 τη γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού ανακηρύσσοντας παράλληλα την 19η Μαΐου ως Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων στο Μικρασιατικό Πόντο, αποτελούν οι ανιστόρητοι και αντιπατριωτικοί ισχυρισμοί του Υπουργού Παιδείας Νικόλαου Φίλη περί εθνοκάθαρσης κι όχι γενοκτονίας όπως ορθά και δίκαια έχει αναγνωριστεί κι από τη διεθνή κοινότητα.Image and video hosting by TinyPic

Ο ελιγμός και η προσπάθεια ν΄ανασκεαστούν ή να υποβαθμιστούν οι ισχυρισμοί του κ. Υπουργού δεν ελαφρύνουν τη θέση του, ούτε απαλύνουν τον πόνο, την πικρία, ούτε μπορούν να μειώσουν τη δυσαρέσκεια και την αγανάκτηση των συμπατριωτών μας, ειδικά και λόγω της ευαίσθητης θέσης που του εμπιστεύθηκε ο κ. Πρωθυπουργός.

Επίσης, κάθε προσπάθεια εξαίρεσης της Ελληνικής Ποντιακής Ιστορίας και γενικότερα του Ελληνισμού της Ανατολής από τη σχολική ύλη θα είναι κατακριτέα, απαράδεκτη και προδοτική.

Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες, ο όπου γης ελληνισμός ενωμένος, αλληλέγγυος, χωρίς μίση κι εμπάθειες, προχωράει μπροστά αγωνιζόμενος για την ειρήνη, την πρόοδο και την ανάπτυξη του έθνους και της ανθρωπότητας.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments