....

ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΪΣΙΟ ΤΟΝ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ

Η Ιερά Μητρόπολη Μολδαβίας και Μπουκοβίνας Ρουμανίας με έδρα στο Ιάσιο διοργανώνει στην Ιερά Μονή «Αναλήψεως του Κυρίου» Νεάμτς, κατά τη διάρκεια 13-14 Νοεμβρίου 2014, ένα διεθνές συνέδριο για τον Γέροντα Παΐσιο τον Αγιορείτη. Η εκδήλωση πραγματοποιείται επί τη συμπληρώσει 20 χρονών από την μακαρία κοίμηση και 90 χρόνων από τη γέννηση του διεθνώς γνωστού μακαριστού Γέροντος. Θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι από την Ελλάδα, τον Λίβανο και τη Ρουμανία. Ο ελλαδικός χώρος εκπροσωπείται από τον Πανοσιολογιώτατον Αρχιμανδρίτη π. Θεόκλητο Μπόλκα, Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής «Οσίου Αρσενίου του Καππαδόκου», Βατοπαίδι Χαλκιδικής, τον Πανοσιολογιώτατον Ιερομόναχο π. Αθανάσιο Σιμωνοπετρίτη, τους καθηγητές Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ. Γεώργιο Μαντζαρίδη και Ανέστη Κεσελόπουλο, καθώς και από τον καθ. Αθανάσιο Ρακοβαλή, συγγραφέα βιβλίων περί του Γέροντος Παϊσίου.

Στο συνέδριο θα μοιραστεί δωρεάν το dvd «Ο Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης (1924-1994). Ο Ασυρματιστής του Στρατού και του Θεού» στη ρουμανική γλώσσα, προσφορά του Κέντρου Ενότητος και Μελέτης-Προβολής των Aξιών μας «Ενωμένη Ρωμηοσύνη» και της ρουμανικής ιστοσελίδας www.comuniuneortodoxa.ro – Πολύγλωσση Ορθοδοξία. 

1

 

Της εκδήλωσης προηγήθηκε μια άλλη, κατά την οποία ο κ. Γεώργιος Μαντζαρίδης ανακηρύχτηκε επίτιμος διδάκτορας Θεολογικής Σχολής Ιασίου, την Τρίτη, 11 Νοεμβρίου. Την ίδια μέρα, το απόγευμα, στο Πανεπιστήμιο Ιασίου έγινε μια διάλεξη του αναφερομένου καθηγητή, ο οποίος, μαζί με τον Πατέρα Αθανάσιο Σιμωνοπετρίτη, έδωσαν προσωπική μαρτυρία για τον Γέροντα Παΐσιο ενώπιον πολυαρίθμου ακροατηρίου, αποτελουμένου κυρίως από φοιτητές.

2

3

 

π. Πέτρος Σιντορεάκ

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments