....

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΛΗΓΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ

xapia-farmakaΤη συνεργασία Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), του Ινστιτούτου Φαρμακευτικής Έρευνας & Τεχνολογίας (ΙΦΕΤ), του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου καθώς και των επιμέρους Φαρμακευτικών Συλλόγων της χώρας και της Ομοσπονδίας Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδος (ΟΣΦΕ), για το μεγάλο θέμα της συλλογής των ληγμένων φαρμάκων ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Ανδρέας Λοβέρδος. Η συλλογή θα γίνεται μέσα σε ειδικούς κάδους που θα διανεμηθούν στα φαρμακεία. Για πρώτη φορά, με πρωτοβουλία του Υπουργείου και τη συνεργασία των φορέων που σχετίζονται με τη διάθεση και τη διακίνηση των φαρμάκων εφαρμόζεται πρόγραμμα διαχείρισης των ληγμένων φαρμάκων που ως τώρα κατέληγαν αλόγιστα στο περιβάλλον με δραματικές επιπτώσεις στον υδροφόρο ορίζοντα.

Πρόκειται, τόνισε ο Υπουργός, για ένα αδάπανο πρόγραμμα δημόσιου χαρακτήρα και δημόσιας εφαρμογής που θα οδηγήσει τον καθέναν που έχει στο σπίτι του ληγμένα φάρμακα, να τα πηγαίνει στο φαρμακείο της γειτονιάς του. Από εκεί θα περισυλλέγονται και θα κατευθύνονται στη Μαγούλα για καταστροφή κυρίως μέσω της μεθόδου της εξαγωγής.

Επιπλέον ο κ.Λοβέρδος γνωστοποίησε την επικοινωνία του με τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο την Παρασκευή, όπου τον ενημέρωσε για τις προσπάθειες  του Υφυπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Μπόλαρη για τη συμπληρωματική δράση των προγραμμάτων επισιτισμού. Ο κ. Λοβέρδος ενημέρωσε επιπλέον για τις ενέργειες του Υπουργείου να αξιοποιηθούν κεντρικά ξενοδοχεία, εξοπλισμένα αλλά εγκαταλελειμμένα, της Αθήνας για τη στέγαση των αστέγων.

Σχόλια - Facebook Comments