....

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Πέντε ημέρες απέμειναν για την υποβολή αιτήσεων του διαγωνισμού

Global Start-up Sport Innovation Competition

Αθήνα, 16 Μαϊου 2016. Πέντε ημέρες απέμειναν για την υποβολή αιτήσεων στον παγκοσμίου επιπέδου περιφερειακό διαγωνισμό καινοτομίας Sport Innovation, η οποία ολοκληρώνεται την Παρασκευή 20 Μαϊου.

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από το Επιστημονικό Πάρκο Πατρών και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας και του Ελληνο-Ισραηλινού Εμπορικού Επιμελητηρίου με στόχο την ανάδειξη των επιχειρήσεων, τη δημιουργία γέφυρας συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ και την ώθηση των νέων να δραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά και να προωθήσουν τις ιδέες τους. Υποστηρικτές του διαγωνισμού είναι ο Σύνδεσμος Εταιριών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ) και το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ). Ο νικητής, ο οποίος θα συμμετάσχει στον τελικό διαγωνισμό στο Ρίο της Βραζιλίας κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, θα αναδειχθεί τον Ιούνιο στην Πάτρα.

Το Global Start-up Sport Innovation Competition διοργανώνεται από την EMGI του Ισραήλ και το HYPE Foundation, τα οποία εξειδικεύονται στην ανάπτυξη οικοσυστημάτων, θερμοκοιτίδων και επιταχυντών επιχειρήσεων.

Σκοπός του διαγωνισμού είναι να φέρει σε επαφή δυναμικούς νέους επιχειρηματίες, ερευνητές και σπουδαστές που δραστηριοποιούνται στο σχεδιασμό προϊόντων και την ανάπτυξη τεχνολογιών, που μέσα στα επόμενα χρόνια θα αλλάξουν άρδην τον κόσμο του αθλητισμού όπως τον ξέρουμε (IoT, Wearables, Swimming, Running Technologies, APP’s, medical equipment, κλπ).

Στο διαγωνισμό για την ανάδειξη των 8 φιναλίστ που θα συμμετάσχουν στους τελικούς του Ρίο θα λάβουν μέρος πανεπιστήμια, ινστιτούτα και επιστήμονες-ερευνητές από 46 χώρες. Στον περιφερειακό διαγωνισμό στην Πάτρα, οι 10 νικήτριες ομάδες θα συμμετάσχουν σε ένα ταχύρυθμο πρόγραμμα εκπαίδευσης (international acceleration and training program).

Πέρα από το μεγάλο νικητή στο Ρίο, ο οποίος θα λάβει το έπαθλο των 100.000 ευρώ, οι συμμετέχοντες του διαγωνισμού θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με νέες αγορές και να παρουσιάσουν τις καινοτόμες προτάσεις τους σε ένα ακροατήριο επενδυτών, επιταχυντών επιχειρήσεων, επιχειρηματιών και στελεχών δια μέσω των οποίων θα τους ανοίξει ο δρόμος για νέες συνεργασίες.

Δηλώσεις συμμετοχής στον περιφερειακό διαγωνισμό που διοργανώνεται από το Επιστημονικό Πάρκο Πατρών πραγματοποιούνται στην ιστοσελίδα http://rio2016.hype-foundation.org/balkans.html έως και την Παρασκευή 20 Μαΐου 2016.

Χορηγοί Επικοινωνίας: Ad Business, Direction, Ναυτεμπορική, Οικονομική Επιθεώρηση, Business Files, SBC

Χορηγοί Διαδικτυακής Επικοινωνίας: Advertising.gr – Businessnews.gr – Naftemporiki.gr – Dikaiologitika.gr – Emea.gr - Epixeiro.gr – Voria.gr – Startup.gr – Startupper.gr

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments