Διαδηλώτρια που συμμετείχε σήμερα στις κινητοποιήσεις που διοργανώνονται σε όλη τη Γαλλία κατά της αύξησης των τιμών των καυσίμων τραυματίστηκε θανάσιμα από μια οδηγό σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Κριστόφ Καστανέρ.

Οι διαδηλωτές προχωρούν σε αποκλεισμούς οδικών αρτηριών σε μια κινητοποίηση που ονομάζεται «κίτρινα γιλέκα» και ξεκίνησε ως αντίδραση κατά των υψηλότερων τιμών καυσίμων.

Σε ένα οδικό μπλόκο στη Σαβουά, στη νοτιοανατολική Γαλλία, μια οδηγός πανικοβλήθηκε όταν είδε τους διαδηλωτές να αποκλείουν τον δρόμο και επιτάχυνε με αποτέλεσμα να χτυπήσει και να σκοτώσει μια διαδηλώτρια, δήλωσαν ο Καστανέρ και ο νομάρχης της περιοχής.

Δεκαέξι άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά σε άλλα ατυχήματα που έγιναν σε ολόκληρη τη χώρα και ένα άτομο είναι σε κρίσιμη κατάσταση στη βόρεια Γαλλία, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο εκτιμά ότι περίπου 50.000 διαδηλωτές συμμετέχουν στις διαδηλώσεις του Σαββάτου.

Κάποια περιστατικά συνέβησαν καθώς οι οδηγοί που δεν συμμετείχαν στις διαδηλώσεις προσπάθησαν να ξεφύγουν από τους αποκλεισμούς, ανέφεραν οι αστυνομικές πηγές.

 

Γαλλία – “Κίτρινα Γιλέκα”: Περίπου 2.000 συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για τα ακριβά καύσιμα – Μία νεκρή διαδηλώτρια! [pics]

Γαλλία – “Κίτρινα Γιλέκα”: Περίπου 2.000 συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για τα ακριβά καύσιμα – Μία νεκρή διαδηλώτρια! [pics] | Newsit.gr
φωτογραφία: Reuters