....

ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΕ Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΛΑΦΟΥΖΟΥ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ

- Νέα εντολή για δέσμευση της κινητής και ακίνητης περιουσίας επιχειρηματία έδωσε ο οικονομικός εισαγγελέας, Παναγιώτης Αθανασίου
- Ο κ. Αλαφούζος, σύμφωνα με πληροφορίες, κλήθηκε από το ΚΕΦΟΜΕΠ να δώσει εξηγήσεις και φέρεται να μην κατάφερε να δικαιολογήσει ποσό που αγγίζει τα 50 εκατ. ευρώ
- Αλαφούζος: «Καλωσορίζουμε τον έλεγχο και θα συνδράμουμε στην επίσπευσή του»
- Συνδέει την απόφαση αυτή με τις τηλεοπτικές άδειες

Αυτή τη φορά με εντολή του κ. Αθανασίου το ΚΕΦΟΜΕΠ προχώρησε στη δέσμευση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του Γιάννη Αλαφούζου ο οποίος ελέγχεται στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που αφορά τα 65 CD με στοιχεία για πάνω 1.000.000 έλληνες φορολογούμενους οι οποίοι πραγματοποίησαν συναλλαγές άνω των 300.000 ευρώ την περίοδο από το 2000 ως το 2012.

Παράλληλα, με την εισαγγελική έρευνα για τα 65 CD υπήρξε σύμφωνα με πληροφιορίες και καταγγελία σε βάρος του επιχειρηματία. Ο κ. Αλαφούζος, σύμφωνα με πληροφορίες, κλήθηκε από το ΚΕΦΟΜΕΠ να δώσει εξηγήσεις για ανακολουθίες που προέκυψαν από την έρευνα αλλά φέρεται να μην κατάφερε να δικαιολογήσει ποσό που αγγίζει τα 50 εκατ. ευρώ.

Το ΚΕΦΟΜΕΠ έστειλε εντολή δέσμευσης σε όλα τα τραπεζικά ιδρύματα.

Τι λέει ο Γιάννης Αλαφούζος

Σε ανακοίνωση του ο κ. Γιάννης Αλαφούζος τονίζει:

«Μου κοινοποιήθηκε, πριν από λίγο σήμερα, απόφαση του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος κ. Πάνου Αθανασίου, με την οποία γνωστοποιείται η παραγγελία του για δέσμευση των περιουσιακών μου στοιχείων για «πιθανολογηθείσα φοροδιαφυγή». Πρόκειται για το αποτέλεσμα ενός προαναγγελθέντος συμβάντος, το οποίο είχε περίπου προεξοφληθεί από αναρμόδιους φορείς προ διμήνου, οι οποίοι και εμπλέκονται ενεργά στη διακίνηση, διασπορά και συγκρότηση των σχετικών με την έρευνα καταγγελιών.

Τα κέντρα αυτά είναι γνωστά και, εδώ και χρόνια, αντιμάχονται λυσσωδώς τις δραστηριότητες μου στην Ελλάδα (ΣΚΑΪ και ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ). Καλωσορίζουμε τον έλεγχο και θα συνδράμουμε στην επίσπευσή του.

Έχω επανειλημμένα δηλώσει και το υπογραμμίζω και τώρα ότι όλα τα έσοδα μου προέρχονται από ναυτιλιακές δραστηριότητες στο εξωτερικό. Οι μόνες δραστηριότητες που διατηρώ στην Ελλάδα είναι οι επενδύσεις που έχω κάνει στα μέσα ενημέρωσης εδώ και 26 χρόνια και συνεχίζω να κάνω μέχρι σήμερα, καθώς και η συμμετοχή μου τα τελευταία 4 χρόνια στον Παναθηναϊκό.

Το γεγονός ότι η υπόθεση αυτή προαναγγέλθηκε και ενεργοποιείται στη σημερινή συγκυρία, παραμονές του Δεκαπενταύγουστου και, προφανώς, λίγες μέρες πριν τη διαδικασία δημοπράτησης για τις τηλεοπτικές άδειες, το αφήνω στην ελεύθερη κρίση κάθε καλόπιστου πολίτη».

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments