....

ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΑΝΕΙΟΥ 5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ

IMG_4489

Μέσα σε πολύ έντονο κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Έδεσσας τη Δευτέρα 14 Μαρτίου. Θέμα αιχμής και πάλι το δάνειο που ζητά η δημοτική αρχή προκειμένου να εξοφλήσει τα χρέη των πρώην Δήμων Έδεσσας και Βεγορίτιδας.

Αυτή τη φορά η πρόταση για το δάνειο των 5 εκ. ευρώ ήρθε στο Σώμα, χωρίς την επένδυση για τα φωτοβολταϊκά. Η παράταξη του κ. Σόντρα επέμενε στην προηγούμενη πρόταση που είχε κάνει, δηλαδή να ληφθεί δάνειο 3 εκ. ευρώ. Για άλλη μια φορά το θέμα δεν εγκρίθηκε αφού απαιτούσε αυξημένη πλειοψηφία, γεγονός που δεν επετεύχθη. Εξ ου και ο Δήμαρχος κ. Δ. Γιάννου μέχρι το τέλος ζητούσε να ληφθεί θετική απόφαση για το δάνειο διότι υπάρχει αδυναμία στην εξόφληση των χρεών.

Πολλές αντιπαραθέσεις, πολλά λόγια και πράματα και θάματα ακούστηκαν για άλλη μια φορά στο δημοτικό συμβούλιο. Πολλές φορές η κατάσταση εκτροχιάστηκε..

Ο Αντιδήμαρχος κ. Μουράτογλου μίλησε και για «καινούρια προίκα» της απελθούσας διοίκησης, αναφέροντας τις προγραμματικές συμβάσεις που είχε υπογράψει ο Δήμος Έδεσσας με την Αναπτυξιακή Πέλλας ΑΕ. Για άλλη μια φορά αναρωτήθηκε «που πήγαν τα λεφτά» των προγραμματικών συμβάσεων..

Μεγάλη συζήτηση και για την αναπροσαρμογή των τελών. «Εναρμόνιση» των τελών ισχυρίστηκε η πλειοψηφία, για «έγκλημα» και «εξόντωση» των δημοτών μίλησε η μειοψηφία..

Από τις πολύ φορτισμένες συνεδριάσεις ήταν αυτή της Δευτέρας, γεγονός που επισημάνθηκε και από δημότη, που ζήτησε το λόγο σχετικά με το θέμα της αποκομιδής των σκουπιδιών. Μάλιστα ο ίδιος είπε να ανέβει το επίπεδο...


Παρακολουθήστε βίντεο από την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με θέμα την αναπροσαρμογή των τελών.

{flv}auksisi_telon{/flv}

{flv}auksisi_telon2{/flv}

 

Παρακολουθήστε τα βίντεο με το θέμα του δανείου.

{flv}daneio_new{/flv}

{flv}daneio_new2{/flv}

Σχόλια - Facebook Comments