....

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕ TOΣΗ ΥΨΗΛΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ (VIDEO)

 

 

 

«Καμπανάκι» από τον επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής για την υπερφορολόγηση -Τι θα γίνει μετά το τέλος του προγράμματος

«Καμπανάκι» για τις πολιτικές λιτότητας που εφαρμόζονται έκρουσε ξανά ο επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής Παναγιώτης Λαργκόβας, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα».


Συγκεκριμένα, μιλώντας για το κοινωνικό μέρισμα τόνισε ότι η μεγάλη πηγή των χρημάτων που θα δοθούν είναι από φόρους. Τόνισε ότι είναι καλό που ενισχύεται το εισόδημα κοινωνικής αλληλεγγύης, ωστόσο σημείωσε ότι αν το μέρισμα ήταν από ανάπτυξη τότε θα ήταν καλύτερα για όλους. 

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι αν συνεχιστεί αυτό η μεσαία τάξη θα μειώνεται και θα μπαίνει στα όρια της φτώχειας, καθώς όπως είπε με την πολιτική λιτότητας που ακολουθείται επιδεινώθηκε η θέση των αδύναμων οικονομικά καθώς και ότι η βοήθεια που τους δίνεται πρέπει να είναι μόνιμη και όχι περιστασιακή.
Ο κ. Λιαγκόρβας επανέλαβε ότι μετά την έξοδο από τα μνημόνια τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα, καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά «δεν θα ανοίξουν οι κάνουλες. Οι συνθήκες θα βελτιωθούν σταδιακά» και πρόσθεσε ότι η λιτότητα θα συνεχίσει να υπάρχει».

«Πρέπει σταδιακά να μειωθούν οι φόροι και να αυξηθούν τα εισοδήματα», υπογράμμισε ο κ. Λιαργκόβας και πρόσθεσε ότι «πρέπει να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις ώστε οι συνθήκες να γίνουν φιλικές για τους επενδυτές. Έτσι θα αυξηθεί η παραγωγικότητα και μετά θα αυξηθούν και οι μισθοί»

Σημείωσε ότι πρέπει το βάρος να το δώσουμε στην ανάπτυξη, «αλλά με υψηλή φορολογία και γραφειοκρατία δεν γίνεται», τονίζοντας ότι η έμμεση φορολογία πλήττει τους πιο αδύναμους, ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «είμαστε από τους πρώτους στην ΕΕ με αυξημένους φόρους». 

Σύμφωνα με τον κ. Λιαργκόβα  την Δευτέρα αναμένεται η τριμηνιαία έκθεση του γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής.

Είπε ότι το θετικό είναι ότι βαδίζουμε σε ένα δρόμο ανάκαμψης και ότι εφόσον τελειώσει το πρόγραμμα τον Αύγουστο του 2018 θα βγούμε στις αγορές.  Υπογράμμισε ωστόσο ότι αυτό πρέπει να είναι μόνιμο.

Παράλληλα, σημείωσε ότι  και μετά την έξοδο από το πρόγραμμα η επιτήρηση θα συνεχίσει να υπάρχει και τόνισε ότι η Ελλάδα θα έχει περισσότερη επιτήρηση σε σχέση με άλλες χώρες για εμείς χρωστάμε 180% του ΑΕΠ, όπως ανέφερε.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments