....

ΔΕΚΟ ΚΑΙ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ ΔΕΝ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ

Την περασμένη εβδομάδα το Υπουργείο Οικονομικών είχε προχωρήσει σε άτυπη ενημέρωση, σχετικά με τις δαπάνες-μέσω ηλεκτρονικών συναλλαγών, που δεν θα προσμετρούνται στο «χτίσιμο» του αφορολόγητου, αφήνοντας εκτός τις πληρωμές των ΔΕΚΟ και της κινητής τηλεφωνίας. Ωστόσο οι ιθύνοντες του ΥΠΟΙΚ έκαναν δεύτερες σκέψεις και τελικώς φαίνεται πως αποφάσισαν να συνυπολογίζουν τις δαπάνες για λογαριασμούς ΔΕΚΟ και κινητής τηλεφωνίας.

Αυτό που φαίνεται πως έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην απόφαση, που θα έχει ισχύ την τρέχουσα χρονιά, είναι ότι ήδη πολλά σούπερ μάρκετ, δέχονται πληρωμές λογαριασμών ΔΕΚΟ και τηλεφωνίας (σταθερής και κινητής). Αυτό δημιουργεί  μείζον πρόβλημα στις τράπεζες, που επί της ουσίας θα αδυνατούσαν  να διαχωρίσουν στα στοιχεία που αποστέλλουν στο υπουργείο Οικονομικών ποιες πληρωμές με «πλαστικό χρήμα» αφορούν αγορές καταναλωτικών ειδών και ποιες εξόφληση λογαριασμών.

Οπότε προκειμένου να αποφευχθεί επιπρόσθετο αλαλούμ, αλλά και να «ξεκολλήσει» η έκδοση των σχετική υπουργικών αποφάσεων για το πλαστικό χρήμα, το ΥΠΟΙΚ αποφάσισε να προσμετρά τις δαπάνες-μέσω ηλεκτρονικών συναλλαγών- των ΔΕΚΟ και κινητής τηλεφωνίας, για το «χτίσιμο» του αφορολόγητου.

Σχόλια - Facebook Comments