....

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΔΡΑΣΤΗ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΕΙΔΙΚΟ ΦΡΟΥΡΟ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ (VIDEO)

Καστοριά: Προθεσμία πήρε ο δολοφόνος του οδηγού ταξί

Στον εισαγγελέα Καστοριάς και υπό αυξημένα μέτρα ασφαλείας μεταφέρθηκε ο αστυνομικός που δολοφόνησε τον οδηγό ταξί χθες το απόγευμα σε ερημική τοποθεσία στην Λεύκη Καστοριάς.

Του απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση και οπλοχρησία, ενώ ο 30χρονος αστυνομικός ζήτησε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί. Πριν από λίγο οδηγήθηκε εκ νέου στα κρατητήρια της αστυνομικής διεύθυνσης Καστοριάς.

 
Οι αστυνομικές αρχές υπό το φόβο επεισοδίων από την πλευρά των συγγενών του θύματος, επέλεξαν να παρουσιάσουν τον δράστη ενώπιον του εισαγγελέα Καστοριάς, την ίδια χρονική στιγμή που πραγματοποιούταν η νεκρώσιμος ακολουθία του άτυχου οδηγού ταξί.

Εκατοντάδες ήταν οι φίλοι και συνάδελφοι, που παραβρέθηκαν στην κηδεία του 52χρονου στο χωριό Τσάκωνη Καστοριάς, ενώ όλα τα ταξί της πόλης από νωρίς το πρωί σε ένδειξη πένθους φέρουν μαύρες κορδέλες.

Τα λάθη του ειδικού φρουρού που οδήγησαν στη σύλληψή του

Οι Αρχές νωρίτερα συνέλαβαν τον 30χρονο αστυνομικό, ο οποίος ομολόγησε κατά την προανάκριση ότι σκότωσε τον ταξιτζή, για προσωπικούς λόγους. Μάλιστα ο ίδιος συμμετείχε και στις έρευνες για τον εντοπισμό του δολοφόνου!

Το όπλο του εγκλήματος βρέθηκε στο σπίτι του ειδικού φρουρού, είναι 45άρι, όπως έλεγαν εξ αρχής οι αστυνομικοί, αλλά δεν είναι υπηρεσιακό.

Πρόκειται για έναν ειδικό φρουρό, 30 ετών, παντρεμένο, ο οποίος υπηρετούσε στην Αττική στην ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας , αλλά είχε πάρει απόσπαση στην Καστοριά για υπηρεσιακούς λόγους ασφαλείας, καθώς φέρεται να είχε μετάσχει στην επιχείρηση σύλληψης του Νίκου Μαζιώτη στο Μοναστηράκι, στις 12 Ιουλίου 2014.

Μάλιστα ο ειδικός φρουρός πυροβόλησε τον άτυχο ταξιτζή με το ίδιο όπλο, με το οποίο είχε πυροβολήσε τον Νίκο Μαζιώτη. Η χρήση του ίδιου όπλου όμως δεν ήταν το μόνο λάθος, καθώς ο δράστης φέρεται να οδήγησε το άτυχο θύμα το, σε κτήμα ιδιοκτησίας του, όπως διαπιστώθηκε από την εξέταση του GPS που “έδειξε” την τελευταία κούρσα.

Υπάρχει ακόμα και πλάνο που κατέγραψε κάμερα περιπτέρου, που τον δείχνει να επιβιβάζεται στο ταξί του άτυχου 52χρονου.

Αμέσως μετά τη δολοφονία, η οποία φέρεται να έχει διαπραχθεί λίγο πριν ή λίγο μετά τις 19:00, ο Ειδικός Φρουρός, επιβιβάστηκε σε άλλο ταξί και ζήτησε από τον οδηγό να πάει στις εργατικές κατοικίες, για να πάρει το αυτοκίνητό του, που όπως είπε στον οδηγό «είχε αφήσει στο συνεργείο». Ο Λάζαρος Βέλιος, οδηγός ταξί στο οποίο ο δράστης επιβιβάστηκε μετά τη δολοφονία, δηλώνει στην ΕΡΤ πως «δεν τον είδα ταραγμένο».

 

Πώς έφτασαν οι αρχές στη σύλληψή του

Οι οικείοι του ταξιτζή αδυνατούσαν να επικοινωνήσουν μαζί του και διαπίστωσαν ότι το σήμα του GPS ήταν στάσιμο στην περιοχή που βρέθηκε το όχημά του και το άψυχο σώμα του. Κοντά σε αυτό το σημείο βρίσκονται οι αποθήκες του πατέρα του ειδικού φρουρού. Επίσης, οι υποψίες στράφηκαν προς το πρόσωπό του, καθώς είναι ο μοναδικός στον νομό που κατέχει 45άρι πιστόλι. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο άτυχος 52χρονος πήρε στο ταξί του τον 30χρονο ειδικό φρουρό από το κέντρο της Καστοριάς, είτε ως πελάτη, είτε επειδή τον γνώριζε. 

Το αυτοκίνητο του άτυχου ταξιτζή βρέθηκε σε ερημική τοποθεσία την Παρασκευή, εκτός πορείας του επαρχιακού δρόμου Λεύκης-Κορομηλιάς, ενώ το άψυχο σώμα του 52χρονου ήταν σε απόσταση 50 μ. από το όχημα.

Η αναζήτηση του 52χρονου ξεκίνησε από το απόγευμα, καθώς δεν απαντούσε σε τηλεφωνικές κλήσεις. Τελικά, το όχημά του εντοπίστηκε το βράδυ της Παρασκευής, στην περιοχή της Λεύκης, μέσω του συστήματος των Ραδιοταξί που διαχειρίζεται εταιρεία στην Αθήνα.

 

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments