..

ΔΕΗ: ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ Η ΕΘΕΛΟΥΣΙΑ – Η «ΜΑΧΗ» ΓΙΑ ΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ

 

 

Θέμα εθελουσίας εξόδου στη ΔΕΗ ήγειρε ο πρόεδρος της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκης, ο οποίος έκανε ιδιαίτερη μνεία στον διαγωνισμό για τις τέσσερις λιγνιτικές μονάδες αλλά και στο θέμα του Αμύνταιου και των ενδιαφερόμενων ελληνικών εταιρειών.

Αναφορικά με την εθελούσια έξοδο προσωπικού, ο κ.Παναγιωτάκης επισήμανε είναι μια πρόταση που εξετάζει με προσοχή η διοίκηση, σημειώνοντας μάλιστα ότι τα όποια κενά προκύψουν, μπορούν να καλυφθούν με νέους εργαζόμενους εξοικονομώντας με τον τρόπο αυτό λειτουργικά κόστη.

Σχετικά με το Αμύνταιο, ο επικεφαλής της ΔΕΗ επισήμανε ότι έχουν κατατεθεί προτάσεις από την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, την Μυτιληναίος και από τον όμιλο Κοπελούζου.

το θέμα του Αμυνταίου ο κ. Παναγιωτάκης είπε η εταιρία έχει στα χέρια της την πρόταση της Μυτιληναίος, της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, καθώς κι εκείνη του ομίλου Κοπελούζου.

Συγκεκριμένα επισήμανε ότι «η πρόταση Μυτιληναίου περιλαμβάνει τη διάθεση σε μας ενός ποσού 110 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση της μονάδας. Το Αμύνταιο είναι μονάδα χαμηλής απόδοσης και με την αποθείωση θα είναι χαμηλότερης. Για να σταθεί χρειάζεται διμερή συμβόλαια. Τα 110 εκατ. ευρώ που δίνει η Μυτιληναίος αντιστοιχούν ουσιαστικά στην προπληρωμή ρεύματος για ένα χρόνο. Δεν μας βοηθά αυτή η πρόταση.

οι προτάσεις του κ. Γιώργου Περιστέρη και του ομίλου Κοπελούζου προβλέπουν τη σύσταση ανεξάρτητης εταιρίας για τον ΑΗΣ Αμυνταίου με μετοχική συμμετοχή. Προτιμάμε τη συνεργασία αυτής της μορφής», υποστήριξε ο κ.Παναγιωτάκης.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments