....

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΕΜΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ (PHOTOS)

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη προσπαθεί να αλλάξει την εικόνα της. Δείτε το νέο της έμβλημα όπως παρουσιάστηκε στο συνέδριο (Pics)

Με την ομιλία της Φώφης Γεννηματά έκλεισε το συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, με την ίδια να δίνει το έναυσμα της "επιστροφής".

Τουλάχιστον αυτός είναι ο στόχος της ΔΗΣΥ εν όψει φθινοπώρου όταν και θα έχουμε νέες εξελίξεις στο χώρο της κεντροαριστεράς. Άλλωστε η Φώφη Γεννηματά προανήγγειλε εκλογή αρχηγού από τη βάση με ανοιχτές διαδικασίες, νέο μητρώο μελών τον Οκτώβριο, και διεξαγωγή του συνεδρίου μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου.

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη "αγκάλιασε" τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, αλλά και τον Κώστα Σημίτη τον οποίο υπερασπίστηκε η κ. Γεννηματά, λέγοντας χαρακτηριστικά: "Επιθέσεις στον πρωθυπουργό που έβαλε την Ελλάδα στην Ευρωζώνη, την Κύπρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και θωράκισε τη χώρα, δεν πιάνουν. Θα πάρουν την περιφρόνηση που τούς αξίζει, ματαιοπονούν".

Παράλληλα, όπως όλα δείχνουν, η σύγκλιση με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι κάτι που αυτή τη στιγμή δεν προκρίνεται. "Μέρος της λύσης θα γίνουμε. Δεν πρόκειται, όμως, να γίνουμε συμπλήρωμα κανενός", τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Γεννηματά στο συνέδριο που έδωσε το "παρών" ο επικεφαλής της ΝΔ, αφήνοντας ανοιχτές πόρτες συνεργασίας για το άμεσο μέλλον. Για την ώρα πάντως, επισήμως, η κ. Γεννηματά προκρίνει την πολιτική των "ίσων αποστάσεων" μετά το νευρικό "όχι" της στο προσκλητήριο Τσίπρα.

Με το κλείσιμο του συνεδρίου που αφήνει ανοιχτά ζητήματα περί ιδεολογικών ζυμώσεων στα πρότυπα Κόρμπιν, περί αλλαγή επικοινωνιακής πολιτικής αλλά και συνεργασιών όπως προαναφέραμε, η Δημοκρατική Συμπαράταξη παρουσίασε και το νέο της έμβλημα που όπως θα δείτε συμβολίζει τις πέντε συνεργαζόμενες "συνιστώσες" της.

Το λογότυπο αποτελείται από πέντε πρόσωπα σε διαφορετικούς χρωματισμούς, που παραπέμπουν στα "ανθρωπάκια" του Γαΐτη. ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΚΙΔΗΣΟ, ΕΔΕΜ (Ένωση Δημοκρατικής Εθνικής Μεταρρύθμισης), ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΩΝ, απεικονίζονται κάτω από το κεντρικό σήμα. Πρόκειται για μια απόπειρα απεικόνισης της πολυσυλλεκτικότητας που θέλει να έχει ο νέος φορέας. Επίσης, η αλήθεια είναι πως σε ό,τι αφορά τουλάχιστον τα χρώματα, "θυμίζει" ΣΥΡΙΖΑ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments